Eneco

Over Eneco

Eneco is een duurzame onderneming met zo'n 2,1 miljoen klanten. Het is in 1995 opgericht als ENECO uit een fusie tussen verschillende energiebedrijven. Naast Nederland is Eneco ook actief in Groot Brittannië, Duitsland, Frankrijk en België. Het hoofdkantoor van Eneco is gevestigd in Rotterdam. De aandelen van Eneco zijn in handen van 55 Nederlandse gemeenten. Eneco staat voor "Energie en Communicatie".

Eneco werkt aan 'duurzame energie voor iedereen' en heeft als doel om uiteindelijk een volledig duurzame energievoorziening te realiseren. Eneco was het eerste energiebedrijf ter wereld die de titel Climate Saver mocht dragen. In 2011 heeft Eneco energieleverancier Oxxio overgenomen. Oxxio opereert nog wel als een zelfstandig merk.

Extra informatie over Eneco

Eneco is een energieonderneming die niet alleen activiteiten in Nederland, maar ook in Groot Brittannië, Duitsland, Frankrijk en België heeft. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam. Met 3.500 medewerkers helpen zij zo’n 2,2 miljoen bedrijven en consumenten.

Eneco zet zich in voor duurzame energie voor iedereen. Ze hebben een uitgesproken duurzame missie. Zij willen duurzaam opwekken, verhandelen, transporteren en leveren. Dit doen zij onder andere door praktische oplossingen te bedenken zodat klanten energie kunnen besparen en opwekken.

Samen met alle betrokkenen bij Eneco (klanten, bedrijven, overheid, aandeelhouders en investeerders) probeert Eneco om steeds duurzamer te worden. Dit wordt gedaan door flink te investeren in duurzame productiecapaciteit. Er wordt veel geïnvesteerd in windenergie op zowel land en zee. Dit wordt gedaan in Groot Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Nederland en België.

Eneco richt zich op ‘Duurzame energie voor iedereen’. Hiermee willen ze zich richten op energiebesparing, duurzame energieopwekking en duurzame afname. Door producten te ontwikkelen waarmee energie bespaart kan worden, kan er voor gezorgd worden dat er minder energie opgewekt hoeft te worden. Dit kan bijvoorbeeld met de verbruiksmanager Toon. Eneco heeft ook decentrale oplossingen waarbij gebruikers zelf energie kunnen opwekken. Momenteel nemen alle zakelijke klanten al 100% schone energie af en Eneco is bezig om dit ook voor alle particuliere klanten te realiseren.

Enkele feiten over Eneco

Holding/bestuur: Eneco Holding N.V.
Omzet: € 5,3 miljard
Aantal klanten: 2,2 miljoen
Eigendom: De aandelen van Eneco zijn in handen van 55 gemeenten. Eneco heeft drie dochterondernemingen; Oxxio, MKB Energie en WoonEnergie. Ook heeft het 30% belang in Greenchoice
Leveringsvergunning sinds: 9 januari 2004
Lid Gedragscode: ja
Beloofde beantwoording e-mail: 2 werkdagen
Beloofde beantwoording brief: 10 werkdagen

Contactgegevens

Adres
Postbus 1014
Postcode
3000BA
Plaats
Rotterdam
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag 8:00 tot 20:00 uur
Telefoonnummer
088 8 955 955 (Gebruikelijke belkosten)
Website

Energievergelijking

Bekijk hier onze beste energie aanbiedingen. Je kunt ook van een groot aantal energieleveranciers energie vergelijken. Klik op de knop hieronder en begin direct met overstappen en besparen.

Energie vergelijken
96% van onze klanten beveelt ons aan
Overstapgemak
8,8
Klantvriendelijkheid
8,6
Reactiesnelheid
8,6

Hoe werkt overstappen?

overstappen van energieleverancier