E.ON

Over E.ON

E.ON is een Duits bedrijf, opgericht in 1941. Het is momenteel één van de grootste energieconcerns wereldwijd. Sinds 2005 is E.ON actief op de Nederlandse energiemarkt, door overnames van Elektriciteitsbedrijf Zuid-Holland en NRE Energie. E.ON is verder actief in Groot-Brittannië, Italië, Scandinavië en Spanje.

In Nederland is het een nog relatief nieuwe en kleine speler. Door optimaal op de klanten en omgeving te richten probeert E.ON zo persoonlijk mogelijk te zijn.

E.ON zet zich ook in voor een duurzamere wereld. Zo zijn alle stroomproducten standaard groen. Verder heeft E.ON het grootste windpark ter wereld in gebruik genomen.

Extra informatie over E.ON


E.ON is een energieleverancier die streeft naar een efficientere en schonere energievoorziening. Dit noemen zij zelf Cleaner & better energy. Zij proberen zich verantwoordelijk en realistisch te gedragen. De stroomproducten die zij aanbieden zijn altijd standaard groen.

Ze zijn een relatief nieuwe en kleine speler op de Nederlandse markt, maar dit zien zij juist als een positief punt. Hierdoor kunnen ze kleinschalig opereren. Dit uit zich bijvoorbeeld in een goede score voor de klantenservice, omdat ze zo persoonlijk kunnen zijn.

Bijna elke leverancier is bezig met 2050. Nederland moet dan energie produceren die rond de 80 procent duurzaam is. Dit kan gerealiseerd worden door veel te investeren in bijvoorbeeld wind- of zonne-energie. E.ON gelooft in een stapsgewijze transitie, waarin langzaam maar zeker wordt overgeschakeld naar een duurzame productie. Ze geloven ook heel erg in het verduurzamen van de huidige energieproductie, zoals bijvoorbeeld met biomassa.

E.ON heeft in Roscoe (Texas, Verenigde Staten) het grootste windpark ter wereld in gebruik genomen. Hier staan 627 windturbines. Deze hebben een vermogen van 780 megawatt. Hiermee kunnen 230.000 huishoudens worden voorzien van elektriciteit. In 2011 had E.ON al 1.200 megawatt aan windenergie. De bedoeling is om uit te breiden naar 4.000 megawatt. Dit probeert E.ON te doen door te investeren in windmolens op zee.

Enkele feiten over E.ON

Holding/bestuur: E.ON
Omzet: € 132,1 miljard wereldwijd
Aantal klanten: 5,8 miljoen wereldwijd
Eigendom: Vrij verhandelbare aandelen, 75% is institutionele belegger
Leveringsvergunning sinds: 2 juni 2004
Lid Gedragscode: ja
Beloofde beantwoording e-mail: 1 werkdag
Beloofde beantwoording brief: 5 werkdagen

Contactgegevens

Adres Postbus 2402
Postcode 5600CK
Plaats Eindhoven
Openingstijden
Telefoonnummer 0900 0601 (€ 0,45 cent per gesprek)
Website

Stroometiket

Biomassa 0,40%
Gas 37,40%
Kernenergie 4,20%
Kolen 28,90%
Overige grijs 13,30%
Waterkracht 9,30%
Windenergie 6,50%

Energievergelijking

Bekijk hier de beste aanbiedingen van deze leverancier. Je kunt ook van alle energieleveranciers energie vergelijken. Klik op de knop hieronder en begin direct met overstappen en besparen.

Energie vergelijken

Wat anderen vinden

Je kunt hier beoordelingen zien van ConsuWijzer, Consumentenbond en duizenden bezoekers van Energievergelijken.nl

Hoe werkt overstappen?

overstappen van energieleverancier