Greenchoice

Over energieleverancier Greenchoice

Energieleverancier Greenchoice is in 2001 opgericht door drie personen. Vanaf het begin leveren ze alleen maar groene stroom en gas. Door hun groene en persoonlijke benadering hebben ze al ruim 350.000 klanten weten te werven. In 2007 is 30% van Greenchoice verkocht aan Eneco, die ook een groene strategie heeft.

Opvallend aan Greenchoice is dat klanten de leverancier bijzonder hoog waarderen, en zelfs aanraden aan anderen. Daarnaast bieden ze regelmatig hele scherpe tarieven aan.

Extra informatie over Greenchoice

Greenchoice is een Rotterdamse energieleverancier die zich vanaf 2001 heeft ingezet voor groene keuzes. Zij leveren alleen energie uit zon, wind, water of biomassa. Door te kiezen voor onuitputtelijke bronnen wordt de wereld er beter van. Volgens Greenchoice is een groene keuze in energie makkelijk en zinvol.

In 2020 willen zij alle energie die zij leveren voor 100% in Nederland opgewekt hebben. Dit is momenteel 70%. Ook streven zij naar een wereld waarbij iedereen hun eigen energie opwekt. Dit kan bijvoorbeeld met zonnepanelen of windmolens.

Greenchoice is de grootste 100% groene energieleverancier. Zij zijn de enige die groene stroom en bosgecompenseerd gas leveren. De uitstoot van niet-duurzame energie wordt gecompenseerd door het planten van bomen/bossen.

Ze hechten veel waarde aan een hoge klantenwaardering. En dat merken wij op de website ook. Elk half jaar vragen wij de gebruikers van onze website om de leveranciers te beoordelen. Greenchoice is nu al drie maal op rij verkozen tot beste leverancier door onze gebruikers. Dit komt o.a. door geen betaald nummer te hebben en de handige website, waarbij je een eigen online dossier hebt waar je van alles op kunt terugvinden en wijzigen.

Het bijzondere aan de contracten van Greenchoice is dat deze altijd kosteloos opzegbaar zijn. Je hoeft dus nooit een opzegvergoeding te betalen als je een contract voortijdig opzegt bij Greenchoice.

Enkele feiten over Greenchoice

Holding/bestuur: Energieconcurrent (70%) en Eneco (30%)
Omzet: 382 miljoen euro
Aantal klanten: 355.000
Eigendom: Energieconcurrent heeft 70% van de aandelen en Eneco heeft 30%. Greenchoice heeft zelf een aandeel van 30% in Hydro Investment Project B.V., 20% in First Green Capital, 50% in Yellow Step Solar en 20% in Etriplus/Greenport Venlo
Leveringsvergunning sinds: 1 juli 2001
Lid Gedragscode: ja
Beloofde beantwoording e-mail: 2 werkdagen
Beloofde beantwoording brief: 2 werkdagen

Contactgegevens

Adres
Kruisplein 15
Postcode
3014DB
Plaats
Rotterdam
Openingstijden
Op werkdagen van 08.30 tot 17.30 uur, op zaterdag van 08.30 tot 17.00
Telefoonnummer
010 - 478 23 26 (lokaal)
Website

Energievergelijking

Bekijk hier onze beste energie aanbiedingen. Je kunt ook van een groot aantal energieleveranciers energie vergelijken. Klik op de knop hieronder en begin direct met overstappen en besparen.

Energie vergelijken
96% van onze klanten beveelt ons aan
Overstapgemak
8,8
Klantvriendelijkheid
8,6
Reactiesnelheid
8,6

Hoe werkt overstappen?

overstappen van energieleverancier