Nederlandse Energie Maatschappij

Over Nederlandse Energie Maatschappij

De Nederlandse Energie Maatschappij is de grootste Nederlandse onafhankelijke energieleverancier van Nederland, met zo'n 750.000 aansluitingen. Na de oprichting in 2004 is in 2007 besloten om verder te gaan als prijsvechter, en niet zonder gevolgen. Rond 2008 wordt er reclame gemaakt met onder andere Maurice de Hond, Natasja Froger, Frans Bauer en Johan Derksen. Dit levert niet alleen enkele Loden Leeuwen op, maar ook enorm veel klanten.

Sinds vorig jaar zet de Nederlandse Energie Maatschappij zich in voor meer transparantie in de energiemarkt. Dit deden ze met de campagne 'Jokkebrokken'.

Extra informatie over Nederlandse Energie Maatschappij

De Nederlandse Energie Maatschappij is in 2004 opgericht. Het is de grootste onafhankelijke energieleverancier van Nederland. Ze zijn voornamelijk bekend van de televisie-commercials. Vanaf 2005 zijn zij begonnen om de traditionele energieleveranciers uit te dagen, tot ze in 2007 besloten om een prijsvechter te worden en de energiemarkt open te breken.

De grote doorbraak werd gemaakt in 2009 met de televisiereclame van Maurice de Hond. De reclame waarin hij meldt dat 94% van de Nederlanders te veel voor zijn energie betaald wordt eerst nog aangevochten als ‘te veel gezag’, maar dit wordt in een hoger beroep weggewoven. Het aantal klanten verdubbelt door deze campagne.

Hierna wordt Natasja Froger ingezet. De commercial waarin ze begint met “Lieve allemaal…” is een hit en levert 15.000 klanten per week op. Hierna wordt de uitdrukking “Ik zeg doen!” opgenomen in de Dikke Vandale.

In 2010 wordt Frans Bauer ingezet in een commercial. Deze reclame wint een Loden Leeuw. Ook hebben ze in dit jaar een WK-actie. Iedere klant krijgt een jaar gratis stroom wanneer Nederland wereldkampioen zou worden. Na het bereiken van de halve finale leverde dit na een half al 6.000 nieuwe klanten op. In 2011 winnen ze nogmaals een Loden Leeuw, door de reclame met Johan Derksen die Nederland verteld dat ze ‘wakker’ moeten worden.

Vorig jaar zijn ze gestart met de campagne Jokkebrokken. Hierin willen zij meer transparantie in de energiemarkt verkrijgen.

Enkele feiten over Nederlandse Energie Maatschappij

Holding/bestuur: Dhr. H. Swinkels en Dhr. P. Schoen
Omzet: 400 miljoen euro
Aantal klanten: niet bekend
Eigendom: De aandelen zijn in het bezit van de bestuurders H. Swinkels en P. Schoen
Leveringsvergunning sinds: 6 december 2005
Lid Gedragscode: ja
Beloofde beantwoording e-mail: 5 werkdagen
Beloofde beantwoording brief: 5 werkdagen

Contactgegevens

Adres
Postbus 23064
Postcode
3001KB
Plaats
Rotterdam
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur
Telefoonnummer
088-7307307 (lokaal)

Energievergelijking

Bekijk hier onze beste energie aanbiedingen. Je kunt ook van een groot aantal energieleveranciers energie vergelijken. Klik op de knop hieronder en begin direct met overstappen en besparen.

Energie vergelijken
96% van onze klanten beveelt ons aan
Overstapgemak
8,8
Klantvriendelijkheid
8,6
Reactiesnelheid
8,6

Hoe werkt overstappen?

overstappen van energieleverancier