Oxxio

Over energieleverancier Oxxio

Oxxio is een voordelige energieleverancier en levert sinds 2000 gas en stroom aan Nederlandse huishoudens. Na een aantal overnames is Oxxio inmiddels volledig in handen van Eneco.

 

Toen Oxxio de energiemarkt betrad, wilde het bedrijf energie goedkoper en eenvoudiger maken. Nog steeds wil deze inmiddels gevestigde energieleverancier zich focussen op vernieuwing en vooruitgang. Daarom hebben zij bijvoorbeeld de Oxxio App waarmee je eenvoudig het energieverbruik in de gaten kunt houden. De stroom van Oxxio is afkomstig van Europese windmolens.

Extra informatie over Oxxio

Oxxio is opgericht in 2000 toen de energiemarkt op het punt stond om te liberaliseren. Toen heette Oxxio nog Energiebedrijf.com. Vlak na de liberalisering van de energiemarkt wilde Oxxio zich onderscheiden door middel van het aanbieden van groene energie via internet. Oxxio is onderdeel van de Eneco Holding. Op het stroometiket van Oxxio staat dat zij alle stroom opwekken met Europese windkracht.

De focus van Oxxio ligt sinds 2007 sterk op de klantenservice. Er werden meer mensen aangenomen, het kennisniveau van de medewerkers werd verhoogd, er werd geleerd van verschillende klantervaringen en de medewerkers kregen meer vrijheid om klanten te verrassen. Op dit moment kent Oxxio ongeveer 100 medewerkers.

Een ander punt waarop Oxxio zich wilt onderscheiden van de vele andere energieleveranciers is de focus op energiebesparing en daarmee geldbesparing. Oxxio wilt dit haar klanten op een innovatieve manier bieden, vandaar dat er ook tablets worden aangeboden bij energiecontracten. Op deze tablets kan namelijk (in combinatie met een slimme meter) inzicht in het energieverbruik worden vergaard, zodat de klant op die manier grip krijgt op de energierekening.

Oxxio erkent dat het moeilijker wordt om op prijs te concurreren. Vroeger was dit een ander verhaal toen energieleveranciers nog log waren en zich niet op de prijs hoefden te focussen (vlak na de liberalisatie). Toen kon Oxxio de prijs een stuk lager houden dan grotere regioleveranciers. Tegenwoordig komt Oxxio zelden onder de prijs van verschillende andere leveranciers of het nu prijsvechters zijn of niet.

Enkele feiten over Oxxio

Holding/bestuur: Eneco Holding N.V.
Omzet: Niet bekend
Aantal klanten: Niet bekend
Eigendom: Eneco, Oxxio is zelf aandeelhouder van Woon Energie
Leveringsvergunning sinds: 28 april 2005
Lid Gedragscode: ja
Beloofde beantwoording e-mail: 3 werkdagen
Beloofde beantwoording brief: 5 werkdagen

Contactgegevens

Adres
Postbus 1952
Postcode
1200BZ
Plaats
Hilversum
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 19:00 uur
Telefoonnummer
088 - 89 55 999 (€ 0,55 cent per gesprek + belkosten)
Website

Energievergelijking

Bekijk hier onze beste energie aanbiedingen. Je kunt ook van een groot aantal energieleveranciers energie vergelijken. Klik op de knop hieronder en begin direct met overstappen en besparen.

Energie vergelijken
96% van onze klanten beveelt ons aan
Overstapgemak
8,8
Klantvriendelijkheid
8,6
Reactiesnelheid
8,6

Hoe werkt overstappen?

overstappen van energieleverancier