Oxxio

Over energieleverancier Oxxio

Energieleverancier Oxxio is het resultaat van een ware achtbaan: in 2000 begonnen als Energiebedrijf.com heeft het de energiebedrijven Durion en Evolta overgenomen. Dat is Oxxio gaan heten. Vervolgens is Oxxio in 2005 verkocht aan Centrica, een Engelse energieleverancier. Oxxio is in 2012 weer verkocht, deze keer aan Eneco. Oxxio is dus tegenwoordig 100% eigendom van Eneco.

Oxxio onderscheidt zich vooral in de communicatie: helder en creatief. Ook op het gebied van energiebesparing van stroom en gas zijn ze hulpvaardig: ze bieden hulp bij het monitoren van energieverbruik - bijvoorbeeld met een iPad - en verkopen LED-lampen. Ze zijn echter zelden te zien in de top 5 van goedkoopste energieleveranciers.

Extra informatie over Oxxio

Oxxio is opgericht in 2000 toen de energiemarkt op het punt stond om te liberaliseren. Toen heette Oxxio nog Energiebedrijf.com. Vlak na de liberalisering van de energiemarkt wilde Oxxio zich onderscheiden door middel van het aanbieden van groene energie via internet. Tegenwoordig kennen we Oxxio vooral vanwege het getekende poppetje genaamd Oscar en de actie met de zogenaamd gratis iPad of gratis tablet. Oxxio is onderdeel van de Eneco Holding.

De focus van Oxxio ligt sinds 2007 sterk op de klantenservice. Er werden meer mensen aangenomen, het kennisniveau van de medewerkers werd verhoogd, er werd geleerd van verschillende klantervaringen en de medewerkers kregen meer vrijheid om klanten te verrassen. Op dit moment kent Oxxio ongeveer 100 medewerkers.

Een ander punt waarop Oxxio zich wilt onderscheiden van de vele andere energieleveranciers is de focus op energiebesparing en daarmee geldbesparing. Oxxio wilt dit haar klanten op een innovatieve manier bieden, vandaar dat er ook tablets worden aangeboden bij energiecontracten. Op deze tablets kan namelijk (in combinatie met een slimme meter) inzicht in het energieverbruik worden vergaard, zodat de klant op die manier grip krijgt op de energierekening.

Oxxio erkent dat het moeilijker wordt om op prijs te concurreren. Vroeger was dit een ander verhaal toen energieleveranciers nog log waren en zich niet op de prijs hoefden te focussen (vlak na de liberalisatie). Toen kon Oxxio de prijs een stuk lager houden dan grotere regioleveranciers. Tegenwoordig komt Oxxio zelden onder de prijs van verschillende andere leveranciers of het nu prijsvechters zijn of niet.

Oxxio wekt naar eigen zeggen in 2012 vrijwel alles op uit waterkracht (ruim 99,97%) en de rest uit windkracht. De waterkrachtenergie wordt geïmporteerd, de windenergie komt wel uit Nederland. Oxxio noemt haar groene stroom betaalbaar. Deze uitspraken laten we liever aan de consument die verschillende vergelijkingssites tot zijn beschikking heeft en zelf kan oordelen of Oxxio betaalbare contracten heeft. Wij zien dat Oxxio al geruime tijd niet meer in onze top 5 heeft gestaan en dat is jammer.

Enkele feiten over Oxxio

Holding/bestuur: Eneco Holding N.V.
Omzet: Niet bekend
Aantal klanten: Niet bekend
Eigendom: Eneco, Oxxio is zelf aandeelhouder van Woon Energie
Leveringsvergunning sinds: 28 april 2005
Lid Gedragscode: ja
Beloofde beantwoording e-mail: 3 werkdagen
Beloofde beantwoording brief: 5 werkdagen

Contactgegevens

Adres Postbus 1952
Postcode 1200BZ
Plaats Hilversum
Openingstijden
Telefoonnummer 0900 - 55 66 777 (€ 0,55 cent per gesprek + belkosten)
Website

Stroometiket

Waterkracht 99,98%
Windenergie 0,02%

Energievergelijking

Bekijk hier de beste aanbiedingen van deze leverancier. Je kunt ook van alle energieleveranciers energie vergelijken. Klik op de knop hieronder en begin direct met overstappen en besparen.

Energie vergelijken

Wat anderen vinden

Je kunt hier beoordelingen zien van ConsuWijzer, Consumentenbond en duizenden bezoekers van Energievergelijken.nl

Hoe werkt overstappen?

overstappen van energieleverancier