Qurrent

Over energieleverancier Qurrent

Qurrent is opgericht in 2006, toen het nog geen stroom en gas leverde. Het jonge energiebedrijf is toen opgericht om consumenten zo min mogelijk energie te laten verbruiken en om de consument te helpen om zelf energie op te wekken. In 2008 kwam Qurrent met de Qbox. De Qbox is een energieverbruiksmanager, een apparaat waarmee je (realtime) inzicht verkrijgt in het energieverbruik. Sinds 2014 levert Qurrent ook daadwerkelijk groene energie aan consumenten. Qurrent wordt gezien als het ‘energiebedrijf van de toekomst’ vanwege het duurzame karakter van de leverancier zonder winstoogmerk.

Extra informatie over Qurrent

De oprichting van Qurrent in 2006 was er één met een goede insteek, namelijk de consument steeds minder energie te laten verbruiken en de consument helpen bij het opwekken van de eigen energie. Het monitoren van energieverbruik speelt hierbij een grote rol. In 2008 kwam Qurrent daarom met de Qbox, een energiemonitor voor in de meterkast waarop zowel het energieverbruik als de opwekking van energie wordt bijgehouden.

Qurrent wilt zich onderscheiden van andere energieleverancier met écht groene stroom. Qurrent is in 2011 vanwege dit duurzame karakter samengegaan met Stichting DOEN en met de HIER Klimaatcampagne. Stichting DOEN kennen we van de Nationale Postcode Loterij en maakt dat Qurrent energie levert tegen inkoopprijzen. Qurrent handelt namelijk enkel kostendekkend en dus zonder winstoogmerk. De HIER Klimaatcampagne zet zich in voor behoud van het klimaat en ziet in Qurrent het energiebedrijf van de toekomst vanwege de duurzame energie die ze leveren.

In 2014 is Qurrent gestart met het daadwerkelijk leveren van energie, groene energie wel te verstaan. De stroom is 100% groen en in Nederland opgewekt en de CO2-uitstoot die het verbruik van gas met zich meebrengt, wordt gecompenseerd met duurzame energie- en bosprojecten waar Qurrent in investeert. Onder alles wat Qurrent doet, mag het klimaat niet lijden. Je hebt bij Qurrent naar eigen zeggen alles zelf in de hand. Je kiest op welke wijze je energie wilt hebben en hoeveel je wilt verbruiken door inzicht in je eigen energieverbruik.

Qurrent werkt ook met een community voor iedereen die zijn of haar eigen energie opwekt. Qurrent noemt haar klanten energiepioniers en wilt zoveel mogelijk mensen bewegen om te kiezen voor een duurzame en energieneutrale samenleving. Met de energiepioniers-campagne probeert Qurrent naamsbekendheid te creëren en hun visie over te brengen om zo meer energiepioniers te verkrijgen.

Enkele feiten over Qurrent

Holding/bestuur: Stichting DOEN
Omzet: Niet bekend
Aantal klanten: Niet bekend
Eigendom: Qurrent is 100% dochterbedrijf van Stichting DOEN
Leveringsvergunning sinds: Niet bekend
Lid Gedragscode: ja
Beloofde beantwoording e-mail: Niet bekend
Beloofde beantwoording brief: Niet bekend

Contactgegevens

Adres
Willem Fenengastraat 23
Postcode
1096BL
Plaats
Amsterdam
Openingstijden
ma t/m vr 08:30 - 19:00 / za 10:00 - 16:00
Telefoonnummer
088 777 1200 (4 cent)
Website
Voorwaarden

Energievergelijking

Bekijk hier onze beste energie aanbiedingen. Je kunt ook van een groot aantal energieleveranciers energie vergelijken. Klik op de knop hieronder en begin direct met overstappen en besparen.

Energie vergelijken
96% van onze klanten beveelt ons aan
Overstapgemak
8,8
Klantvriendelijkheid
8,6
Reactiesnelheid
8,6

Hoe werkt overstappen?

overstappen van energieleverancier