Energieleveranciers

Energieleveranciers vergelijken

Energieleveranciers vergelijken is noodzakelijk als je de hoogte van de energierekening wilt drukken. Een combinatie van energie besparen en energieleveranciers vergelijken zorgt voor een optimale besparing van geld. We nemen graag het tweede deel uit handen. Op Energievergelijken.nl is het vergelijken van de verschillende energieleveranciers en de daarbij behorende contracten namelijk simpel, snel, gratis en overzichtelijk. Alle kosten worden getoond waar dat op websites van energieleveranciers zelf soms niet het geval is. We behoeden je dus voor de zogenoemde addertjes.

Klantbeoordelingen

De ene energieleverancier handelt beter of is betrouwbaarder dan de ander. Dat is in ieder geval wat we uit de onderzoeken halen die we houden onder bezoekers van Energievergelijken.nl. Bezoekers geven massaal een cijfer aan hun huidige energieleverancier om zo hun klanttevredenheid te laten zien met betrekking tot klantenservice, betrouwbaarheid en bijvoorbeeld contractvoorwaarden. Naast energietarieven vergelijken, kun je dus ook de beoordeling van energieleveranciers vergelijken.

Duurzaamheid

Hecht je waarde aan groene energie? Dan zit je goed! Naast energieprijzen vergelijken, kun je namelijk erg makkelijk zien welke energiecontracten bestaan uit groene energie. Je kunt filteren op 50% of zlf 100% duurzame energie. Je kunt dus perfect goedkope energie kiezen dat precies bij je wensen aansluit.

Overstappen

Of je nu van energieleverancier wisselt om financiële redenen, omdat je groene energie wilt of omdat het huidige energiebedrijf niet bevalt, overstappen kan altijd zorgeloos. Wij zorgen voor de overstap en het papierwerk. Het enige dat je zelf hoeft te doen, is het invullen van een aanmeldformulier op Energievergelijken.nl voor de energieleverancier die aan je wensen voldoet. Kom je er niet uit? Dan is één van onze gekwalificeerde overstapcoaches altijd bereid je objectief te helpen.

Energieleveranciers, energiemaatschappijen of energiebedrijven?

Leuk weetje is dat iedereen een energieleverancier anders noemt. We spreken ook wel van een energiemaatschappij, een energiebedrijf en minder vaak horen we energieprovider of energieleveraar. Alle woorden betekenen hetzelfde en er zijn dus eigenlijk geen verschillen. Toch stamt het woord ‘energiemaatschappij’ af van de periode voor de liberalisering van de energiemarkt.

Liberalisering van de energiemarkt

Voor de liberalisering van de energiemarkt kon je niet kiezen voor een bepaalde enerigeleverancier. Je had grote energiemaatschappijen zoals Nuon, Eneco en Essent. De omvang van deze energiemaatschappijen waren enorm, waardoor we echt spraken van energiemaatschappijen in plaats van energieleveranciers. Tegenwoordig is de term ‘energieleveranciers’ het meeste gehoorde begrip. In wezen is het dus niet anders. De omvang van leveranciers als Nuon, Eneco en Essent is momenteel minder groot, maar nog steeds enorm met elk (veel) meer dan een miljoen klanten.

Concurrentie op de energiemarkt

Naast de zogenoemde traditionele regioleveranciers zijn er vanaf 2004 ook andere energieleveranciers de markt op gekomen, denk bijvoorbeeld aan Oxxio, de Nederlandse Energie Maatschappij, Greenchoice, Energiedirect, Budget Energie en ga zo maar door. Enkele daarvan zijn echte prijsvechters en proberen de prijs van energie zo laag mogelijk te houden door zelf niet veel kosten te maken.

Daarnaast zijn er ook energieleveranciers gekomen die zich meer focussen op zaken als gemak, duurzaamheid en bijvoorbeeld het weggeven van overstapcadeaus als je jezelf aansluit bij het energiebedrijf. Zo onderscheiden de meeste energieleveranciers zich van elkaar. Het leuke van onze energievergelijker is dat we het onderscheid aan je laten zien per leverancier. Zo kom je alles te weten over het energiebedrijf waar je graag heen wilt. En andersom, weet je nog helemaal niet waar je heen wilt? Lees dan wat informatie over de leveranciers waar je misschien heen wilt om te zien welke energieleverancier het beste bij je past.Energieleveranciers vergelijken

Op deze website kun je eenvoudig energie vergelijken en overstappen naar een andere energieleverancier. Voor een betrouwbaar advies zijn maar een paar dingen nodig:

 

Energie vergelijken »


Hulp nodig?

088 1100 888 
Werkdagen van 9:00 tot 20:00 uur

 

Mail