Energieleveranciers

Energieleveranciers gebruiken Energievergelijken.nl om hun beste aanbiedingen te doen. Kies uit de lijst een energieleverancier en je kunt eenvoudig energieprijzen vergelijken, openingstijden, telefoonnummer klantenservice bekijken. Daarna kun je direct overstappen naar het energiecontract dat het best bij je past.


Energieleveranciers waarmee we samenwerkenWat betekent een volledige samenwerking?

  • We zorgen dat alles juridisch met de energieleverancier voor jou is afgestemd. We pluizen alle voorwaarden en contracten volledig voor je uit en zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan;
  • Wij onderhandelen dagelijks met de leveranciers om zo voordelig mogelijke energiecontracten aan te bieden waarmee jij kunt besparen;
  • We zorgen ervoor dat alle informatie up-to-date is, zodat je een duidelijk overzicht krijgt met de juiste en actuele informatie over energieleveranciers;
  • We zorgen ervoor dat je het product dat je aanvraagt ook echt krijgt;
  • Heb je vragen? Wij ondersteunen je bij je overstap. Onze overstapcoaches staan voor jou klaar;
  • We zorgen samen met de leverancier voor dat de overstap vloeiend verloopt en dat je persoonsgegevens zorgvuldig worden behandeld;
  • Wij ontvangen voor deze diensten een vergoeding van de leveranciers, zodat jij gratis van onze service gebruik kunt maken.

Welke energiecontracten kun je bij ons aanvragen?

Ons streven is om met zoveel mogelijk energieleveranciers samen te werken, zodat we jou een zo goed mogelijk aanbod kunnen doen. Echter is dat niet altijd mogelijk. Op dit moment werken we niet met alle leveranciers samen. Sommige leveranciers kiezen er bewust voor om bepaalde producten niet via onze energievergelijker aan te bieden. In andere gevallen is er geen betrouwbare berekening van de jaarkosten mogelijk of is de informatie over bepaalde producten moeilijk beschikbaar . Desondanks zorgen wij voor een zo compleet mogelijk overzicht op basis van de informatie die wij voorhanden hebben.

Energieleveranciers waarmee we niet samenwerken

Energieleveranciers vergelijken

Energieleveranciers vergelijken is noodzakelijk als je de hoogte van de energierekening wilt drukken. Een combinatie van energie besparen en energieleveranciers vergelijken zorgt voor een optimale besparing van geld. We nemen graag het tweede deel uit handen. Op Energievergelijken.nl is het vergelijken van de verschillende energieleveranciers en de daarbij behorende contracten namelijk simpel, snel, gratis en overzichtelijk. Alle kosten worden getoond waar dat op websites van energieleveranciers zelf soms niet het geval is. We behoeden je dus voor de zogenoemde addertjes.

Duurzaamheid

Hecht je waarde aan groene energie? Dan zit je goed! Naast energieprijzen vergelijken, kun je namelijk erg makkelijk zien welke energiecontracten bestaan uit groene energie. Je kunt filteren op 50% of zlf 100% duurzame energie. Je kunt dus perfect goedkope energie kiezen dat precies bij je wensen aansluit.

Overstappen

Of je nu van energieleverancier wisselt om financiële redenen, omdat je groene energie wilt of omdat het huidige energiebedrijf niet bevalt, overstappen kan altijd zorgeloos. Wij zorgen voor de overstap en het papierwerk. Het enige dat je zelf hoeft te doen, is het invullen van een aanmeldformulier op Energievergelijken.nl voor de energieleverancier die aan je wensen voldoet. Kom je er niet uit? Dan is één van onze gekwalificeerde overstapcoaches altijd bereid je objectief te helpen.

Energieleveranciers, energiemaatschappijen of energiebedrijven?

Leuk weetje is dat iedereen een energieleverancier anders noemt. We spreken ook wel van een energiemaatschappij, een energiebedrijf en minder vaak horen we energieprovider of energieleveraar. Alle woorden betekenen hetzelfde en er zijn dus eigenlijk geen verschillen. Toch stamt het woord ‘energiemaatschappij’ af van de periode voor de liberalisering van de energiemarkt.

Liberalisering van de energiemarkt

Voor de liberalisering van de energiemarkt kon je niet kiezen voor een bepaalde enerigeleverancier. Je had grote energiemaatschappijen zoals Nuon, Eneco en Essent. De omvang van deze energiemaatschappijen waren enorm, waardoor we echt spraken van energiemaatschappijen in plaats van energieleveranciers. Tegenwoordig is de term ‘energieleveranciers’ het meeste gehoorde begrip. In wezen is het dus niet anders. De omvang van leveranciers als Nuon, Eneco en Essent is momenteel minder groot, maar nog steeds enorm met elk (veel) meer dan een miljoen klanten.

Concurrentie op de energiemarkt

Naast de zogenoemde traditionele regioleveranciers zijn er vanaf 2004 ook andere energieleveranciers de markt op gekomen, denk bijvoorbeeld aan Oxxio, de Nederlandse Energie Maatschappij, Greenchoice, Energiedirect, Budget Energie en ga zo maar door. Enkele daarvan zijn echte prijsvechters en proberen de prijs van energie zo laag mogelijk te houden door zelf niet veel kosten te maken.

Daarnaast zijn er ook energieleveranciers gekomen die zich meer focussen op zaken als gemak, duurzaamheid en bijvoorbeeld het weggeven van overstapcadeaus als je jezelf aansluit bij het energiebedrijf. Zo onderscheiden de meeste energieleveranciers zich van elkaar. Het leuke van onze energievergelijker is dat we het onderscheid aan je laten zien per leverancier. Zo kom je alles te weten over het energiebedrijf waar je graag heen wilt. En andersom, weet je nog helemaal niet waar je heen wilt? Lees dan wat informatie over de leveranciers waar je misschien heen wilt om te zien welke energieleverancier het beste bij je past.Energieleveranciers vergelijken

Op deze website kun je eenvoudig energie vergelijken en overstappen naar een andere energieleverancier. Voor een betrouwbaar advies zijn maar een paar dingen nodig:

 

Energie vergelijken »


Hulp nodig?

088 1100 888 
Werkdagen van 9:00 tot 20:00 uur

 

Mail