Bekijk je besparing

Postcode
Huisnr.
Toev.
Huidige energieleverancier Huidige energieleverancier
Sommige aanbiedingen gelden alleen voor nieuwe klanten. Door je huidige leverancier in te vullen houden we hier rekening mee.
Jaarverbruik Jaarverbruik
Door het aantal personen in jouw huishouden te selecteren berekenen wij een schatting van jouw jaarverbruik gebaseerd op cijfers van het NIBUD. Met dit gemiddelde jaarverbruik maken we een vergelijking, maar je zult nooit meer betalen dan je werkelijk verbruikt.
Wil je alleen stroom vergelijken?
Vul dan 0 in bij gas.
Alleen gas vergelijken?
Vul dan 0 in bij stroom.
Vul je verbruik in of maak een schatting
Selecteer aantal personen of vul je verbruik in
Eénpersoonshuishouden Stroom: 1500 kWh
Gas: 1000 m3
Tweepersoons Stroom: 2500 kWh
Gas: 1100 m3
Klein gezin Stroom: 3500 kWh
Gas: 1500 m3
Gemiddeld gezin Stroom: 4500 kWh
Gas: 1700 m3
Groot gezin Stroom: 5000 kWh
Gas: 1800 m3
4500 kWh
1700 m3
Gas
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Normaal
Dal

Energie in steden

De regio waar je woont kan van invloed zijn op je energiecontract. Gemeenten zijn bijvoorbeeld zelf verantwoordelijk voor de aanleg van stadsverwarming en voor subsidies voor energiebesparende maatregelen. Daarnaast betaal je misschien meer voor gas vanwege de regiotoeslag. Je vindt hier meer informatie over de energievoorziening in verschillende steden in Nederland.

Steden

Niet alle Nederlandse huishoudens gebruiken op dezelfde manier energie. Sommige wijken verkrijgen energie via stadsverwarming, sommige mensen ontvangen energie van een gekozen energieleverancier en anderen draaien op projecten met zonne- of windenergie.

 

Amsterdam
Er zijn in Amsterdam een aantal wijken die op stadsverwarming draaien. Deze huizen worden verwarmd met restwarmte van de Amsterdamse industrie. Er zijn daarnaast ook veel huishoudens met een reguliere energieaansluiting en een gekozen energieleverancier. De gemeente Amsterdam investeert verder veel in duurzame projecten en biedt verschillende subsidies aan.

 

Rotterdam
Voor je energie heb je in Rotterdam een grote keuze tussen energieleveranciers. De stad Rotterdam biedt verder verschillende mogelijkheden qua energiebesparende maatregelen. Zo kan je via subsidies goedkoop een groen dak aanleggen. Verschillende wijken in Rotterdam worden daarnaast van stroom voorzien via restwarmte van de afvalenergiecentrale naast de stad.

 

Utrecht
In de regio Utrecht zijn er verschillende energieprojecten. Zo kan je als inwoner van de stad een speciale lening krijgen om energiemaatregelen te financieren en zijn er subsidies voor zonnepanelen beschikbaar. Ook zijn er ruim 35.000 Utrechtse huishoudens die stadsverwarming hebben. Op zoek naar een energieleverancier in Utrecht? Ook dan heb je genoeg keuze.

 

Groningen
In de stad Groningen wordt er hard gewerkt aan energiezuinige toekomst. De gemeente probeert via eigen projecten het energieverbruik van de stad te verminderen en inwoners krijgen via bijvoorbeeld Grunneger Power ook deze kans. Er zijn daarnaast in Groningen vele mogelijkheden voor goedkope en groene energieleveranciers.

Netbeheerder van de stad

Het bouwen van een energienet is kostbaar. Er ligt daarom in Nederland maar één energienet in de grond waar per regio ook één netbeheerder verantwoordelijk voor is. Waar je woont bepaalt daarom welke netbeheerder je hebt. Je hoeft zelf geen contract met je netbeheerder af te sluiten, via je energiecontract betaal je automatisch een de netbeheerder. Alle netbeheerders van Nederland hebben wel hetzelfde storingsnummer: 0800-9009. Bij problemen met het leveren van elektriciteit of gas in je woning kan je hier terecht voor meer informatie.

Energieleveranciers in Nederland

In iedere regio in Nederland zijn er meerdere energieleveranciers actief. Alle grote Nederlandse energieleveranciers leveren energie door heel Nederland. Je kan dus ongeacht waar je woont altijd zelf kiezen bij welke leverancier jij jouw elektriciteit en gas afneemt. Door de leveranciers met elkaar te vergelijken kan je de goedkoopste energieleverancier, de groenste of meest servicegerichte vinden.

Gasregiotoeslag

Waar je woont is bepalend voor de prijs die je betaalt voor gas. Al het aardgas wordt namelijk gewonnen in Groningen. Dit gas moet getransporteerd worden naar de rest van Nederland. Deze extra transportkosten worden via de regiotoeslag verrekend. Wanneer je ver van Groningen vandaan woont, betaal je meer toeslag en dus een hogere gasprijs.

Verhuizen

Wanneer je gaat verhuizen is het verstandig om opnieuw je energiecontract te bekijken. Je sluit een energiecontract af op basis van je woonsituatie. Wanneer je in een andere regio gaat wonen en in een andere woning, dan kan dit van invloed zijn op je energiecontract. Zo kan je nieuwe huis bijvoorbeeld veel beter geïsoleerd zijn, een stuk groter zijn of aangesloten zijn bij een buurtproject voor groene stroom. Meer tips over wat te doen met je energiecontract bij een verhuizing.