Bekijk je besparing

Postcode
Huisnr.
Toev.
Huidige energieleverancier Huidige energieleverancier
Sommige aanbiedingen gelden alleen voor nieuwe klanten. Door je huidige leverancier in te vullen houden we hier rekening mee.
Jaarverbruik Jaarverbruik
Door het aantal personen in jouw huishouden te selecteren berekenen wij een schatting van jouw jaarverbruik gebaseerd op cijfers van het NIBUD. Met dit gemiddelde jaarverbruik maken we een vergelijking, maar je zult nooit meer betalen dan je werkelijk verbruikt.
Wil je alleen stroom vergelijken?
Vul dan 0 in bij gas.
Alleen gas vergelijken?
Vul dan 0 in bij stroom.
Vul je verbruik in of maak een schatting
Selecteer aantal personen of vul je verbruik in
Eénpersoonshuishouden Stroom: 1500 kWh
Gas: 1000 m3
Tweepersoons Stroom: 2500 kWh
Gas: 1100 m3
Klein gezin Stroom: 3500 kWh
Gas: 1500 m3
Gemiddeld gezin Stroom: 4500 kWh
Gas: 1700 m3
Groot gezin Stroom: 5000 kWh
Gas: 1800 m3
4500 kWh
1700 m3
Gas
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Normaal
Dal

Energie in Groningen

Alle energieleveranciers van Nederland kunnen tegenwoordig energie leveren aan huishoudens en bedrijven in Groningen. Vroeger was dit anders, toen was alleen Essent hier leverancier. Je kunt de verschillende energieleveranciers met elkaar vergelijken op basis van je postcode. Je krijgt dan alleen de resultaten voor Groningen te zien. Wanneer je een leverancier hebt gekozen hoef je alleen maar het aanmeldformulier in te vullen. De hele overstap wordt door ons geregeld.

Netbeheerder Groningen

De energiebedrijven zijn alleen verantwoordelijk voor het leveren van de elektriciteit en het gas. Het energienetwerk in Nederland wordt beheerd door verschillende netbeheerders. Het onderhoud van het energienetwerk en het transporteren van energie over dit netwerk is een ingewikkelde zaak. Er is daarom in iedere regio een vaste netbeheerder.

In Groningen is Enexis verantwoordelijk voor het energienetwerk. Voor de diensten van Enexis betaal je altijd automatisch via de rekening van de door jou gekozen energieleverancier.

Energiebesparende projecten

Er zijn manieren om energie te besparen. Groningen zet zich in voor meer energiebesparing in de gemeente. Een aantal actuele initiatieven van de gemeente:

 

  • Het Gebouwenplan 2013 – 2015 moet met haar energiebesparingsinitiatieven het energieverbruik van gebouwen in de stad sterk verlagen
  • Met het Provinciaal Lichtmastenplan 2013 – 2015 wordt er nauw gekeken naar de noodzaak en het verbruik van lichtmasten verspreid door de stad.
  • Het produceren van groen gas uit biomassa, zoals mest en huisvuil.

Decentrale opwekking

Een leuk initiatief in Groningen is Grunneger Power. Het is een initiatief van Groningers voor Groningers. Grunneger Power is een coöperatieve vereniging. De leden zijn zelf de beslissers. Er zijn geen aandeelhouders. De winst wordt geinbesteerd we in lokale duurzame energie. Daarmee wordt de werkgelegenheid in de regio gestimuleerd. Ze streven naar energieprijzen die lager liggen dan bij de bekende leveranciers.

SLIM wonen met energie

Een energiezuinig huis zorgt ervoor dat je bespaart op je energierekening. Het project SLIM wonen met energie moet het voor Groningers aantrekkelijker maken om hun huis energiezuiniger te maken. Het is een samenwerking tussen een aantal grote bedrijven die zich inzetten om de woningen op een betaalbare manier energiezuinig te maken. Zowel voor het advies als voor uitvoering rondom besparende energiemaatregelen kun je bij SLIM terecht.

Windenergie

Groningen heeft in 2013 met de overheid afgesproken om de komende jaren 15 tot 33 extra windmolens te plaatsen. Hiervoor worden de windenergiegebieden Delfzijl, N33 en Eemsmond waarschijnlijk uitgebreid. Door de komst van extra windturbines moet Groningen een flink aantal extra huishoudens van duurzame energie kunnen voorzien.

Over energie vergelijken en overstappen

Ook in Groningen zijn er vele verschillende energiebedrijven die energie leveren. Je kunt dus zelf kiezen wie jouw leverancier wordt. Het overstappen is simpel. Na het invullen van je gegevens nemen wij het van je over. Wij regelen de overstap en je zit nooit zonder energie.

Voor een handig overzicht met alleen onze beste aanbiedingen in jouw buurt, vul je links in de vergelijker jouw postcode in. Alleen de energiecontracten voor de regio Groningen worden dan getoond.