Bekijk je besparing

Postcode
Huisnr.
Toev.
Huidige energieleverancier Huidige energieleverancier
Sommige aanbiedingen gelden alleen voor nieuwe klanten. Door je huidige leverancier in te vullen houden we hier rekening mee.
Jaarverbruik Jaarverbruik
Door het aantal personen in jouw huishouden te selecteren berekenen wij een schatting van jouw jaarverbruik gebaseerd op cijfers van het NIBUD. Met dit gemiddelde jaarverbruik maken we een vergelijking, maar je zult nooit meer betalen dan je werkelijk verbruikt.
Wil je alleen stroom vergelijken?
Vul dan 0 in bij gas.
Alleen gas vergelijken?
Vul dan 0 in bij stroom.
Vul je verbruik in of maak een schatting
Selecteer aantal personen of vul je verbruik in
Eénpersoonshuishouden Stroom: 1500 kWh
Gas: 1000 m3
Tweepersoons Stroom: 2500 kWh
Gas: 1100 m3
Klein gezin Stroom: 3500 kWh
Gas: 1500 m3
Gemiddeld gezin Stroom: 4500 kWh
Gas: 1700 m3
Groot gezin Stroom: 5000 kWh
Gas: 1800 m3
4500 kWh
1700 m3
Gas
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Normaal
Dal

Energie in Rotterdam

Wellicht wil je besparen op je energierekening of vind je het belangrijk dat al je energie duurzaam gewonnen wordt. Wanneer je wilt overstappen naar een andere energieleverancier heb je als Rotterdammer genoeg keuze. Vroeger leverde alleen Eneco energie in Rotterdam, maar tegenwoordig kan je bij alle energiebedrijven terecht. Je kan hier eenvoudig zoeken op je postcode om de mogelijke energiecontracten in Rotterdam te bekijken. Het overstappen werkt eenvoudig: jij vult je persoonlijke gegevens in en wij doen de rest!

Netbeheerder Rotterdam

Per streek in Nederland verschilt het welk bedrijf verantwoordelijk is voor de transport van elektriciteit en gas over het energienetwerk. Deze bedrijven worden de netbeheerders genoemd. In Rotterdam is de netbeheerder Stedin. Als consument kan je de leverancier van je energie zelf kiezen. De netbeheerder die verantwoordelijk is voor het energienetwerk ligt echter vast. Alle inwoners van Rotterdam maken dus gebruik van de diensten van Stedin.

Stadsverwarming

Het systeem van stadsverwarming maakt gebruik van restwarmte van vervuilende industrie. Deze restwarmte wordt via een ondergronds netwerk van leidingen getransporteerd naar de huizen in een stad. Ook Rotterdam maakt gebruikt van stadsverwarming.

De Rotterdamse stadswarmte komt van de afvalenergiecentrale AVR Rozenburg. Niet alle huishoudens worden verwarmt via stadsverwarming. De gemeente Rotterdam kiest voor welke gebieden deze energievoorziening geldt. Momenteel zijn dit de wijken:

 

  • Charlois
  • Feijenoord
  • IJsselmonde
  • Hoogvliet
  • Alexander

Het is niet mogelijk om een leverancier voor stadsverwarming te kiezen, deze is in de hele stad hetzelfde. In Rotterdam is dit Nuon. Wanneer je geen stadsverwarming hebt kan je wel zelf je energieleverancier kiezen.

Subsidies

De gemeente Rotterdam kent meerdere projecten om groene energie in de stad te stimuleren. Subsidieregelingen waar je als inwoner van Rotterdam gebruik van kunt maken:

 

  • Tot 31 december 2014 kan je subsidie aanvragen voor de aanleg van een groen dak. Hiermee houd je warmte en kou tegen waardoor je minder hoeft te stoken. 
  • Met de duurzaamheidslening kan je tegen 3% rentekorting een lening afsluiten om energiebesparende maatregelen in je huis aan te brengen.

Windmolens

Windmolens zijn belangrijk voor de regio Rotterdam. In 2013 is er een nieuw akkoord bereikt dat de plaatsing van 50 nieuwe windmolens ondersteunt. Hiermee moeten nog eens 90.000 Rotterdamse huishoudens toegang krijgen tot groene energie. In 2020 moeten al deze windturbines in gebruik zijn. Naast duurzame energie zet de gemeente Rotterdam zich in om efficiënter met energie om te gaan

Energie vergelijken

Het vinden van goedkope energie kan je eenvoudig online doen. Door je postcode in te vullen in de vergelijker krijg je precies die energiecontracten te zien die voor jouw regio voordelig zijn. Je kunt vervolgens ook invullen of je het liefste groene stroom wenst. Zo kan je alle mogelijke energiecontracten voor Rotterdam bekijken die wij aanbieden.

Besluit je om over te stappen? Na het invullen van je persoonlijke gegevens nemen wij het van je over. Je hoeft dus verder niets meer te regelen en je energiecontract wordt door ons overgezet