Bekijk je besparing

Postcode
Huisnr.
Toev.
Huidige energieleverancier Huidige energieleverancier
Sommige aanbiedingen gelden alleen voor nieuwe klanten. Door je huidige leverancier in te vullen houden we hier rekening mee.
Jaarverbruik Jaarverbruik
Door het aantal personen in jouw huishouden te selecteren berekenen wij een schatting van jouw jaarverbruik gebaseerd op cijfers van het NIBUD. Met dit gemiddelde jaarverbruik maken we een vergelijking, maar je zult nooit meer betalen dan je werkelijk verbruikt.
Wil je alleen stroom vergelijken?
Vul dan 0 in bij gas.
Alleen gas vergelijken?
Vul dan 0 in bij stroom.
Vul je verbruik in of maak een schatting
Selecteer aantal personen of vul je verbruik in
Eénpersoonshuishouden Stroom: 1500 kWh
Gas: 1000 m3
Tweepersoons Stroom: 2500 kWh
Gas: 1100 m3
Klein gezin Stroom: 3500 kWh
Gas: 1500 m3
Gemiddeld gezin Stroom: 4500 kWh
Gas: 1700 m3
Groot gezin Stroom: 5000 kWh
Gas: 1800 m3
4500 kWh
1700 m3
Gas
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Normaal
Dal

Energie in Utrecht

Vroeger was er maar één energiebedrijf waar je energie in Utrecht kon afnemen: Eneco. Nu leveren alle energiebedrijven energie in Utrecht. Wanneer je niet tevreden bent over jouw energiecontract kan je dus overstappen naar een andere leverancier. Het energie vergelijken kan je doen op postcode. Je krijgt dan dus alleen de resultaten voor Utrecht. Heb je een leverancier gekozen? Het overstappen hoef je verder zelf niet te regelen, dat doen wij voor je.

Netbeheerder Utrecht

Een netbeheerder is verantwoordelijk voor het transporteren van gas en elektriciteit naar de huishoudens. Nederland kent een aantal netbeheerders. De werkgebieden van deze netbeheerders zijn verdeeld over de regio`s van Nederland. De netbeheerder van Utrecht is Stedin. Deze organisatie beheert het elektriciteits- en gasnetwerk in de regio. De netbeheer is voor iedereen in Utrecht hetzelfde. Je kunt dus wel zelf een energieleverancier kiezen, maar niet de netbeheerder.

Stadsverwarming

Ruim 35.000 huishoudens in Utrecht draaien op stadsverwarming. Daarnaast gebruiken ook Hoog Catharijne, de openbare zwembaden en verschillende scholen deze vorm van energie. Utrecht was de eerste Nederlandse stad die gebruik maakte van deze energie.

De stadswarming is een verwamingssysteem dat draait op de restwarmte van de NUON elektriciteitscentrales rondom Utrecht. Hierdoor hoeft er in Utrecht minder gebruik gemaakt te worden van fossiele brandstoffen en dit levert een stuk minder milieuvervuiling op. Welke gebieden stadsverwarming hebben is een beslissing van de gemeente Utrecht. De leverancier van de stadsverwarming in Utrecht is Eneco.

Utrechtse Energie

Door je woning energiezuiniger te maken kan je een hoop besparen op je maandlasten. Daarnaast draagt het bij aan een beter milieu. Het project Utrechtse Energie is opgestart door de gemeente om deze energiebesparing te stimuleren. Het toepassen van energiebesparende maatregelen in je huis kost namelijk vaak eerst wel een investering.

De stimuleringsprojecten voor woningbezitters in Utrecht zijn:

 

  • Energieadvies en hulp bij de offertes en uitvoering
  • Warmtescan in je huis om te zien waar de warmte verdwijnt
  • Duurzaamheidslening om energiemaatregelen te bekostigen
  • Subsidie voor zonnepanelen en groene initiatieven voor groepsprojecten

Voor meer informatie over deze projecten kan je bij de gemeente Utrecht terecht.

Groene energie Utrecht

De gemeente Utrecht is bezig met een onderzoek naar de mogelijkheden van het plaatsen van windmolens op de Lage Weide. Dit moet het aantal huishoudens met groene stroom flink verhogen. Daarnaast wordt er gewerkt aan projecten rondom zonnepanelen en zonneboilers. De doelstelling is dat Utrecht in 2030 een klimaatneutrale stad is.

Energie vergelijken

Door online energie te vergelijken kun je de juiste energieleverancier vinden. In de energievergelijker vul jij je postcode in en vervolgens krijg je alle resultaten voor Utrecht te zien. Je vindt hier de energiecontracten met  lage prijzen, maar je kan ook zoeken op de groenste energieleverancier. Wanneer jij je keuze hebt gemaakt vul je het aanmeldformulier in en wij doen de rest. Heb je stadsverwarming? Je kan dan geen warmteleverancier kiezen. In Utrecht ben je dan verbonden aan leverancier Eneco. Voor elektriciteit kun je dan wel overstappen. Vink links in de vergelijker 'gas' uit voor de beschikbare contracten.