Bekijk je besparing

Postcode
Huisnr.
Toev.
Huidige energieleverancier Huidige energieleverancier
Sommige aanbiedingen gelden alleen voor nieuwe klanten. Door je huidige leverancier in te vullen houden we hier rekening mee.
Jaarverbruik Jaarverbruik
Door het aantal personen in jouw huishouden te selecteren berekenen wij een schatting van jouw jaarverbruik gebaseerd op cijfers van het NIBUD. Met dit gemiddelde jaarverbruik maken we een vergelijking, maar je zult nooit meer betalen dan je werkelijk verbruikt.
Wil je alleen stroom vergelijken?
Vul dan 0 in bij gas.
Alleen gas vergelijken?
Vul dan 0 in bij stroom.
Vul je verbruik in of maak een schatting
Selecteer aantal personen of vul je verbruik in
Eénpersoonshuishouden Stroom: 1500 kWh
Gas: 1000 m3
Tweepersoons Stroom: 2500 kWh
Gas: 1100 m3
Klein gezin Stroom: 3500 kWh
Gas: 1500 m3
Gemiddeld gezin Stroom: 4500 kWh
Gas: 1700 m3
Groot gezin Stroom: 5000 kWh
Gas: 1800 m3
4500 kWh
1700 m3
Gas
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Normaal
Dal

Voordelen en nadelen energievergelijkers

Waarom zou je een energiecontract afsluiten bij een vergelijkingssite? Het heeft vrijwel alleen maar voordelen die we hieronder voor je opsommen. Als energievergelijker is het onze functie om zo veel mogelijk energiecontracten op volgorde van prijs (inclusief alle kosten en kortingen) te zetten, zodat je in één oogopslag ziet welk energiecontract het meest voordelig voor je is. Energieleveranciers komen met actiecontracten op vergelijkingssites, waardoor het altijd wat goedkoper is dan een contract rechtstreeks bij de energieleverancier afsluiten.

Goedkoper via een energievergelijkingssite

voordelen energievergelijkers

Aangezien we een groot aantal energieleveranciers vergelijken, vindt er een hevige concurrentiestrijd plaats op onze energievergelijkingssite. Van de tienduizenden bezoekers die per maand bij ons een energievergelijking maken, wilt elke energieleverancier een kans maken om gekozen te worden en daarmee de concurrentie af te troeven.

Om gekozen te worden als energieleverancier dien je in de top 10 te staan in de energievergelijking en logischerwijs krijgt een energie aanbieder meer klanten als zij op positie 1 staat dan als zij op positie 5 staat. Vandaar dat de energiecontracten die energiebedrijven aanbieden scherper zijn via energievergelijkers dan dat ze rechtstreeks op hun site aanbieden. Je kunt als vuistregel nemen dat deurverkoop de minst scherpe energiecontracten oplevert en via energievergelijkers de meest scherpe contracten.

Persoonlijk advies en hulp van overstapcoaches

Naast het financiële voordeel van een energievergelijker is het persoonlijk advies en de gratis hulp van de overstapcoaches op onze site een voordeel. We hebben er geen baat bij om je naar een bepaalde energieleverancier te sturen. De vergoedingen die we krijgen, zijn bij alle energieleveranciers op onze site hetzelfde. Als je hulp nodig hebt, kun je contact met ons opnemen en zullen we dus de beste opties voor je langsgaan. We letten hierbij op jouw voorkeuren. 

 

 Gratis en persoonlijk advies en hulp van overstapcoaches

 Contact is altijd vrijblijvend en hulpgericht (we proberen je nooit over te halen)

 Direct contact, geen telefoonmenu’s of wachtmuziek

energiecontract verlengenEnergiecontract verlengen of overstappen?

Tegenwoordig kun je op Energievergelijken.nl ook verlengen bij je energieleverancier. Waar we eerst slechts energiecontracten aanboden voor nieuwe klanten, kunnen bestaande klanten nu ook verlengen via onze service. Als je van je huidige energieleverancier een aanbieding hebt gehad en van een nieuwe energieleverancier ook, is dit soms lastig te vergelijken. De ene leverancier rekent inclusief BTW, de ander exclusief. De ene leverancier rekent met een gemiddeld verbruik voor twee personen, de ander voor drie personen. Dit kost je veel rekenwerk dat we graag voor je uit handen nemen. Zo krijg je een overzicht waarna je zelf kunt beslissen of verlengen of overstappen het beste is.

Contractvoorwaarden van energieleveranciers vergelijken

Als je alle websites van energieleveranciers langs moet gaan om te zien welke voorwaarden of regels zij per energiecontract hanteren, ben je lang bezig. We zetten de belangrijkste voorwaarden gelijk bij de aanbieding van een energieleverancier. Natuurlijk kun je ook de officiële voorwaarden van de energieleveranciers raadplegen. De voorwaarden per energieleverancier worden goed doorgelezen door de overstapcoaches van Energievergelijken.nl en zijn dus bekend. Heb je snel een antwoord nodig? Neem dan contact op met één van onze overstapcoaches.

duurzaamheid van energieleveranciersDuurzaamheid van energieleveranciers vergelijken

Op energievergelijkingssites vergelijk je ook de duurzaamheid van een energiecontract. Op onze webservice doen we dit middels een groenwaarde. Hoe meer groene blaadjes, hoe groener het energiecontract. Maar er bestaat ook groene stroom dat wordt geïmporteerd vanuit het buitenland en waarvan het twijfelachtig is of het daadwerkelijke groen is. Vandaar dat we als enige energievergelijker het HIER-logo voeren op de site. Dat toont aan dat de stroom van een energiecontract voor meer dan tachtig procent duurzaam is opgewekt in Nederland. Op het stroometiket vind je terug op welke manier(en) de energiebedrijven de stroom opwekken.

Klantbeoordeling van energieleveranciers vergelijken

Hecht je waarde aan wat anderen zeggen over een bepaalde energieleverancier? Dan kun je ook de klantbeoordelingen met elkaar vergelijken op sommige energievergelijkers. Wij laten bezoekers van onze site een beoordeling geven aan hun huidige leverancier (één tot vijf sterren). Dit tonen we bij elk energiecontract en publiceren we elk half jaar op onze blog. Bij de energiecontracten op Energievergelijken.nl staan ook de cijfers van de Consumentenbond en het aantal klachten gemeten door Consuwijzer.

Aanmeldingen duren wat langer

Aanmeldingen via energievergelijkers duren ongeveer een dag langer vanwege een iets langere verwerkingstijd. Bij spoedaanmeldingen dient hier rekening mee gehouden te worden. Word je binnen twee dagen fysiek afgesloten van energie? Dan kun je jezelf beter rechtstreeks aanmelden bij een energieleverancier. Heb je wel haast, maar heb je langer dan twee dagen de tijd? Neem dan contact op met een overstapcoach die je de beste opties voorschotelt. Overstapcoaches op Energievergelijken.nl weten hoe lang het duurt voordat je bent aangemeld.

energievergelijkerVeel energievergelijkers

In Nederland hebben we tientallen vergelijkingswebsites. Energievergelijken.nl is één van de grootste energievergelijkers in Nederland. Er zijn slechts een aantal echt goede energievergelijkers die zich houden aan alle regels, die contracten hebben met een groot aantal energieleveranciers en die alle benodigde informatie tonen inclusief alle belastingen en BTW. De verschillende goede energievergelijkers lijken enigszins op elkaar, vooral de namen van de sites. Het kan soms dus voorkomen dat je bent vergeten via welke vergelijker je jezelf hebt aangemeld. Bewaar daarom de bevestiging, die je altijd per mail krijgt, goed.