Bekijk je besparing

Postcode
Huisnr.
Toev.
Huidige energieleverancier Huidige energieleverancier
Sommige aanbiedingen gelden alleen voor nieuwe klanten. Door je huidige leverancier in te vullen houden we hier rekening mee.
Jaarverbruik Jaarverbruik
Door het aantal personen in jouw huishouden te selecteren berekenen wij een schatting van jouw jaarverbruik gebaseerd op cijfers van het NIBUD. Met dit gemiddelde jaarverbruik maken we een vergelijking, maar je zult nooit meer betalen dan je werkelijk verbruikt.
Wil je alleen stroom vergelijken?
Vul dan 0 in bij gas.
Alleen gas vergelijken?
Vul dan 0 in bij stroom.
Vul je verbruik in of maak een schatting
Selecteer aantal personen of vul je verbruik in
Eénpersoonshuishouden Stroom: 1500 kWh
Gas: 1000 m3
Tweepersoons Stroom: 2500 kWh
Gas: 1100 m3
Klein gezin Stroom: 3500 kWh
Gas: 1500 m3
Gemiddeld gezin Stroom: 4500 kWh
Gas: 1700 m3
Groot gezin Stroom: 5000 kWh
Gas: 1800 m3
4500 kWh
1700 m3
Gas
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Normaal
Dal

Vaste tarieven

De naam zegt het al, vaste tarieven staan vast voor de looptijd waarvoor je jezelf aanmeldt. De meest voorkomende looptijden zijn 1, 3 en 5 jaar. Er bestaan vaste tarieven en variabele tarieven. Variabele tarieven kunnen binnen de looptijd wijzigen (meestal twee keer per jaar). Energiecontracten met vaste tarieven zijn ook het populairst onder overstappers. Toch heeft de meerderheid van Nederland variabele tarieven en een contract voor onbepaalde tijd en die zijn duur. Ontdek wat je fijner vindt en start met vaste en variabele energietarieven vergelijken

Waarom kiezen voor vaste tarieven?

Vaste tarieven brengen een bepaalde zekerheid met zich mee. Het betekent dat de leveringskosten (vanuit de energieleverancier) en het vastrecht niet tussentijds wijzigen. Zo weet je gedurende de looptijd van het contract waar je aan toe bent. Bij variabele tarieven dien je af te wachten wat de tarieven tussentijds doen. Ervaring leert dat de tariefwijzigingen bij variabele tarieven licht zijn, maar je kunt dus duurder of goedkoper uit zijn dan verwacht. Bij vaste tarieven is die kans veel kleiner. Het enige dat tussentijds kan wijzigen, zijn de belastingen en de netwerkkosten, omdat energieleveranciers deze kosten niet bepalen.

Lees hier welk energiecontract bij je past

Zijn vaste tarieven goedkoper?

Meestal wel, maar dit is zeker geen garantie. Er zijn simpelweg meer verschillende contracten met vaste tarieven dan met variabele tarieven. Variabele contracten voor onbepaalde tijd zijn zeker duurder dan één- en driejarige contracten met vaste tarieven op onze website. Eénjarige contracten met variabele tarieven concurreren qua prijs veelal wel goed met de één- en driejarige contracten met vaste tarieven.

Hier vind je welk soort contracten het goedkoopst zijn

Hoe weet ik of het vast of variabel is?

Op onze website zetten we duidelijk per contract de looptijd neer en of het contract vaste tarieven of variabele tarieven heeft. Weet je vooraf al of je vast of variabel wilt? Dan kun je in de vergelijking bij het overzicht van alle contracten een voorkeur aangeven aan de linkerkant. Je kunt hier namelijk vast of variabel aan- of uitvinken, zodat alleen contracten naar jouw voorkeur tevoorschijn komen. Ditzelfde kun je overigens ook doen met onder andere de looptijd van het contract of de duurzaamheid van een energiecontract. Via de linkerkant van dit scherm kom je in de vergelijking. Na deze vergelijking kun je dus links je voorkeuren aangeven.