Bekijk je besparing

Postcode
Huisnr.
Toev.
Huidige energieleverancier Huidige energieleverancier
Sommige aanbiedingen gelden alleen voor nieuwe klanten. Door je huidige leverancier in te vullen houden we hier rekening mee.
Jaarverbruik Jaarverbruik
Door het aantal personen in jouw huishouden te selecteren berekenen wij een schatting van jouw jaarverbruik gebaseerd op cijfers van het NIBUD. Met dit gemiddelde jaarverbruik maken we een vergelijking, maar je zult nooit meer betalen dan je werkelijk verbruikt.
Wil je alleen stroom vergelijken?
Vul dan 0 in bij gas.
Alleen gas vergelijken?
Vul dan 0 in bij stroom.
Vul je verbruik in of maak een schatting
Selecteer aantal personen of vul je verbruik in
Eénpersoonshuishouden Stroom: 1500 kWh
Gas: 1000 m3
Tweepersoons Stroom: 2500 kWh
Gas: 1100 m3
Klein gezin Stroom: 3500 kWh
Gas: 1500 m3
Gemiddeld gezin Stroom: 4500 kWh
Gas: 1700 m3
Groot gezin Stroom: 5000 kWh
Gas: 1800 m3
4500 kWh
1700 m3
Gas
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Normaal
Dal

Alles soorten energie

Er bestaan verschillende manieren om energie op te wekken. We maken onderscheid tussen groene energie en grijze energie. Groene energie wordt op een duurzame en milieuvriendelijke manier opgewekt, terwijl grijze energie wordt opgewekt met fossiele brandstoffen en daarmee niet duurzaam en milieuvriendelijke zijn. Bij het energie vergelijken tonen we ook de duurzaamheid per contract.

 

soorten energie

Groene energie

Nederland is nog ver verwijderd van zijn doelstellingen op het gebied van groene energie. Veel EU-landen lopen voor op ons op het vlak van groene energie. Groene energie wordt ook wel duurzame energie of hernieuwbare energie genoemd, omdat het eigenlijk nooit opraakt. Om even een fabel de wereld uit te helpen: het is tegenwoordig niet meer zo dat je de hoofdprijs betaalt voor groene energie. De prijsverschillen worden steeds kleiner en tegenwoordig zijn er veel duurzame aanbiedingen die goedkoper zijn dan de grijze aanbiedingen. Vormen van groene energie:

 

Grijze energie

Grijze energie wordt gewonnen uit fossiele brandstoffen, denk aan kolen, aardgas en aardolie. Door verbranding van deze brandstoffen komt CO2 vrij en dat is schadelijk voor het milieu. Ook raken de fossiele brandstoffen een keer op en maakt het Nederland afhankelijk van landen waar grotere hoeveelheden fossiele brandstoffen aanwezig zijn. Vormen van grijze energie:

 

Wij tonen bij elk aangeboden energieproduct het stroometiket. Zo zie je precies hoe de verschillende producten zijn opgebouwd. 

Aandacht voor duurzame energie

Omdat fossiele brandstoffen opraken, is er tegenwoordig steeds meer aandacht voor het produceren van energie uit duurzame bronnen. Voorbeelden hiervan zijn energie uit waterkracht, biomassa, wind- en zonne-energie. De Nederlandse overheid heeft de volgende doelen gesteld:

 

  • In 2020 moet er zo'n 30% minder broeikasgas uitgestoten wordt ten opzichte van 1990
  • In 2020 moet de CO2-uitstoot verminderd zijn met 20%
  • In 2020 moet 14% van de totale energieproductie moet worden gehaald uit duurzame energiebronnen
  • In 2023 moet dit al 16% zijn
  • In 2050 moeten we overgaan op een volledige duurzame energievoorziening