Bekijk je besparing

Postcode
Huisnr.
Toev.
Huidige energieleverancier Huidige energieleverancier
Sommige aanbiedingen gelden alleen voor nieuwe klanten. Door je huidige leverancier in te vullen houden we hier rekening mee.
Jaarverbruik Jaarverbruik
Door het aantal personen in jouw huishouden te selecteren berekenen wij een schatting van jouw jaarverbruik gebaseerd op cijfers van het NIBUD. Met dit gemiddelde jaarverbruik maken we een vergelijking, maar je zult nooit meer betalen dan je werkelijk verbruikt.
Wil je alleen stroom vergelijken?
Vul dan 0 in bij gas.
Alleen gas vergelijken?
Vul dan 0 in bij stroom.
Vul je verbruik in of maak een schatting
Selecteer aantal personen of vul je verbruik in
Eénpersoonshuishouden Stroom: 1500 kWh
Gas: 1000 m3
Tweepersoons Stroom: 2500 kWh
Gas: 1100 m3
Klein gezin Stroom: 3500 kWh
Gas: 1500 m3
Gemiddeld gezin Stroom: 4500 kWh
Gas: 1700 m3
Groot gezin Stroom: 5000 kWh
Gas: 1800 m3
4500 kWh
1700 m3
Gas
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Normaal
Dal

Slimme thermostaat

Het kan voorkomen dat je wel eens vergeet om de verwarming omlaag te zetten wanneer je het huis verlaat. Dit is zonde, want je stookt terwijl er niemand thuis is. Slimme thermostaten kunnen dit voorkomen. Hieronder wordt uitgelegd wat een slimme thermostaat is, wat het precies kan en worden verschillende slimme thermostaten onder de loep genomen. Een slimme thermostaat kan je dus helpen om flink wat gas te besparen. Voor het drukken van de energiekosten kun je natuurlijk ook energietarieven vergelijken en overstappen.

 

Slimme thermostaat bestellen

Ben je van plan om een slimme thermostaat te bestellen? Hieronder vind je een overzicht van een aantal slimme thermostaten.

 

Nest Learning Thermostat Nest Thermostat E Anna Honeywell EvoHome Nefit Easy
Nest Learning Thermostat Nest Thermostat E Anna Honeywell EvoHome Nefit Easy
Bestel nu Bestel nu Bestel nu Bestel nu Bestel nu
tado° ThermoSmart Momit Netatmo Toon
tado slimme thermostaat Thermosmart Momit home thermostat Netatmo slimme thermostaat Toon slimme thermostaat
Bestel nu Bestel nu Bestel nu Bestel nu Bestel nu

Wat is een slimme thermostaat?

Een slimme thermostaat is een thermostaat die van afstand bestuurd kan worden of zich aanpast aan het leefgedrag van de bewoners. Het zorgt er uiteindelijk voor dat er minder energie verspild wordt. 

 

Hierdoor kun je besparen op je energierekening. De investering is meestal binnen twee jaar makkelijk terugverdiend. Bovendien verhoogt de slimme thermostaat het comfort in huis, want je kunt altijd thuiskomen in een verwarmd huis.

Wat kan een slimme thermostaat?

Er zijn verschillende slimme thermostaten met allerlei verschillende functies. Over het algemeen hebben ze de volgende functies:

 

  • Lichtsensor
  • Klokfunctie
  • Aanwezigheidsdetectie
  • Op afstand bestuurbaar

Lichtsensor

Deze sensor detecteert wanneer het licht is uitgegaan. Na ongeveer 20 minuten schakelt de slimme thermostaat de verwarming uit. Dit zorgt ervoor dat je zo’n 8% minder energie verbruikt. 

 

Klokfunctie

Met deze functie kun je per dag instellen wanneer de verwarming aan of uit moet gaan. Op deze manier kun je altijd wakker worden of thuiskomen in een verwarmd huis. Ook kun je ervoor zorgen dat de verwarming altijd op een bepaalde tijd uitgaat. Dan kun je nooit meer vergeten om de verwarming uit te draaien. 

 

Aanwezigheidsdetectie

De aanwezigheidsdetectie controleert of je thuis bent. Wanneer er wordt gedetecteerd dat je niet thuis bent, zal de thermostaat niet onnodig aan blijven staan. 

 

Op afstand bestuurbaar

De slimme thermostaat is meestal ook op afstand bestuurbaar, via bijvoorbeeld de smartphone. Hiermee kun je handmatig de verwarming aan- of uitzetten. 

Welke slimme thermostaat past bij mij?

Hier vind je een overzicht (in willekeurige volgorde) van de bekendste slimme thermostaten met de opties die daarbij horen.

 

ThermoSmart

ThermoSmart is een slimme thermostaat met een Nederlands ontwerp waarbij je, naast het instellen van de temperatuur, ook het gasverbruik in kunt zien. Het instellen van de temperatuur kan via een computer, tablet of smartphone. Het is een zelflerend systeem dat luistert naar de eigenschappen van je huis en CV-installatie om je huis optimaal warm te krijgen of houden op de momenten dat jij het nodig hebt. Dit kun je zelf ook instellen in de vorm van een soort online agenda. De Thermosmart haalt ook de buitentemperatuur voor je op zonder dat daar een buitensensor voor nodig is.

 

 

Het installeren van de ThermoSmart is erg gemakkelijk. Wil je het toch niet? Dan is er een installatieservice beschikbaar. De slimme thermostaat heeft een prijskaartje van €229.

 

De ThermoSmart kwam in 2014 op de markt en is volledig onafhankelijk van energieleveranciers. Dat betekent dat u niet vast zit aan een contract met een bepaald energiebedrijf om de ThermoSmart te kunnen gebruiken. Ondertussen is de ThemoSmart verder ontwikkeld en is de ThermoSmart V3 ontstaan. 

 
 

Nest

Nest is van Google en staat bekend als één van de meest revolutionaire slimme thermostaten. Waarom revolutionair? Omdat deze slimme thermostaat zelflerend is. Nest is een van oorsprong Amerikaans product en is daar al langer bekend dan in Nederland. In Nederland voert Essent sinds oktober 2014 een campagne waarbij ze slimme thermostaat Nest weggeven bij een driejarig of vijfjarig energiecontract. Nest staat bekend om de geavanceerde technologie. Het heeft een lichtsensor, drie temperatuursensoren en ook een sensor die de luchtvochtigheid meet om het huis op die manier op de juiste temperatuur te krijgen.

De Nest is op afstand te bedienen (met onder andere een smartphone) en leert dus op een gegeven moment jouw ritme kennen, zodat het huis optimaal op temperatuur is wanneer jij dat wilt. De Nest is verkrijgbaar vanaf €249,- in de winkel te liggen. Kijk hieronder het filmpje over de Nest (Engels).

 

 

 

Anna

Anna is van de Nederlandse Energie Maatschappij. Dat is in ieder geval waar we de slimme thermostaat van kennen. Het bedrijf erachter is Plugwise. Ook Anna is een zelflerende slimme thermostaat, maar dan van Hollandse makelij. Er wordt reclame gemaakt voor het uiterlijk en de functionaliteiten. Bij Anna kun je schema's instellen en Anna leert van die schema's. Ook houdt ze rekening met het weer en of je in de buurt bent. Als je in de buurt bent, slaat de slimme thermostaat namelijk aan als je dit wilt.

Anna is verkrijgbaar voor €3,99 per maand, maar daarvoor dien je wel klant te zijn bij de Nederlandse Energie Maatschappij. Ook is het mogelijk om Anna los te kopen bij verschillende webshops. Hieronder leggen we uit hoe Anna werkt.

 

 

 

Honeywell Evohome

De slimme thermostaat van Honeywell is een mooi vormgegeven slimme thermostaat. Naast het instellen van een weekprogramma en op afstand bedienen, is het ook mogelijk om de temperatuur per kamer of zone in te stellen. Dit kan door middel van een Honeywell EvoHome Radiatorthermostaat. Door middel van draadloze RF-technologie kan de daadwerkelijke temperatuur gemeten worden en kan de thermostaat hier op aangestuurd worden.

 

 

De Honeywell EvoHome is een stuk duurder dan de andere slimme thermostaten. Dit komt omdat deze slimme thermostaat ook daadwerkelijk meet hoe warm het is in alle kamers. De prijs kan per variant verschillen tussen €259,- en €634,-.

 

Bestel de Honeywell EvoHome slimme thermostaat

 

Nefit Easy

De Nefit Easy is een slimme thermostaat die in de toekomst ook zelflerend gaat worden. Door een adapter aan te schaffen is de Nefit Easy ook te gebruiken op cv-ketels van andere merken. Veel functies zijn momenteel niet beschikbaar, maar worden in de toekomst door automatische software-updates wel beschikbaar. De aanwezigheidsdetectie is al vanaf het begin beschikbaar, evenals de openhaardfunctie, een extra klokprogramma en de weersafhankelijke regeling. 

 

In kwartaal 2 van dit jaar worden de volgende opties toegevoegd:

 

  • Gasverbruik waarden
  • Pushberichten van foutmeldingen
  • Service op afstand
  • Zelflerend vermogen
  • Douchetimer
  • Grafische weergave van gasverbruik

 

De adviesprijs van de Nefit Easy is € 201,99.  

 

Bestel de Nefit Easy slimme thermostaat