Stappenplan overstappen

Vergelijken en
overstappen
Je huidige contract
wordt opgezegd
Je hebt 14 dagen
bedenktijd
Je overstap
is geregeld

Voor het eerst op jezelf?

Ga je voor het eerst op jezelf wonen? Dan is het ideaal om zo precies mogelijk in te schatten hoeveel stroom en gas je gaat verbruiken in een jaar. Je komt op die manier op een maandbedrag dat bij je situatie past. Mocht je een te laag maandbedrag betalen, dan loop je het risico bij te moeten betalen op de jaarafrekening. Betaal je een te hoog maandbedrag, dan krijg je geld terug op de jaarafrekening, maar heb je dus wel per maand te veel betaald.

 

Energieleveranciers

Wij vergelijken onder andere:

energieleveranciers

Hoe energiezuinig ben jij?

Enig idee hoe energiezuinig je bent? Bereken hiernaast het gemiddelde energieverbruik bij jouw woonsituatie. Zo weet je direct hoe jij scoort ten opzichte van het gemiddelde. Je ziet daarna direct wat het voordeligste energiecontract die wij bieden is. Heb jij een te hoge energierekening gehad? Grote kans dat je flink kunt besparen door over te stappen naar een goedkoper energiecontract. Op Energievergelijken.nl kun je energieprijzen vergelijken van een groot aantal energieleveranciers. Daarna kun je direct overstappen naar het contract dat het beste bij jou past. Maak hiernaast een berekening van het gemiddelde energieverbruik in jouw situatie. Als je het energieverbruik in je woning zelf weet, dan kun je onder aan deze pagina direct beginnen met energie vergelijken.

Het stroomverbruik (elektriciteitsverbruik) in Nederland loopt uiteen per huishouden. Er zijn meerdere factoren die het stroomverbruik beïnvloeden. Het aantal personen in een woning is leidend voor het verbruik. Logischerwijs speelt ook het aantal elektrische apparaten in de woning een grote rol. Daarnaast hangt het stroomverbruik ook af van het verbruiksgedrag. Als je let op het verbruik in huis, kun je vaak veel elektriciteit besparen.

Gasverbruik

Ongeveer tweederde van het totale gasverbruik bestaat uit het verwarmen van het huis. Hoe groter het huis, hoe meer gas er nodig is om het warm te krijgen. Denk ook aan isolatie. Hoe beter geïsoleerd, hoe sneller het warm wordt en hoe langer het warm blijft. Het weer in Nederland speelt ook een grote rol. We zien vaak in koude of lange winters dat het gasverbruik stijgt. Gas wordt verder gebruikt voor het verwarmen van water en voor het koken. Als je een minuut korter doucht dan normaal en de verwarming een graad lager zet, kun je vaak een hoop gas besparen.

96% van onze klanten beveelt ons aan
Overstapgemak
8,8
Klantvriendelijkheid
8,6
Reactiesnelheid
8,6