Bekijk je besparing

Postcode
Huisnr.
Toev.
Huidige energieleverancier Huidige energieleverancier
Sommige aanbiedingen gelden alleen voor nieuwe klanten. Door je huidige leverancier in te vullen houden we hier rekening mee.
Jaarverbruik Jaarverbruik
Door het aantal personen in jouw huishouden te selecteren berekenen wij een schatting van jouw jaarverbruik gebaseerd op cijfers van het NIBUD. Met dit gemiddelde jaarverbruik maken we een vergelijking, maar je zult nooit meer betalen dan je werkelijk verbruikt.
Wil je alleen stroom vergelijken?
Vul dan 0 in bij gas.
Alleen gas vergelijken?
Vul dan 0 in bij stroom.
Vul je verbruik in of maak een schatting
Selecteer aantal personen of vul je verbruik in
Eénpersoonshuishouden Stroom: 1500 kWh
Gas: 1000 m3
Tweepersoons Stroom: 2500 kWh
Gas: 1100 m3
Klein gezin Stroom: 3500 kWh
Gas: 1500 m3
Gemiddeld gezin Stroom: 4500 kWh
Gas: 1700 m3
Groot gezin Stroom: 5000 kWh
Gas: 1800 m3
4500 kWh
1700 m3
Gas
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Normaal
Dal

Netbeheerders van Nederland

We kennen zeven netbeheerders in Nederland. De netbeheerder is verantwoordelijk voor het energienetwerk in de grond en voor de meters. Ze nemen het beheer en het onderhoud voor hun rekening en doen dit voor bepaalde regio's. Je kunt zelf nooit kiezen voor je netbeheerder, omdat deze regiogebonden is. Je kunt wel zelf kiezen welke energieleverancier je neemt. In de meeste gevallen heb je één netbeheerder voor zowel elektriciteit als gas, maar het kan ook voorkomen dat de netbeheerders verschillen voor elektriciteit en gas. 

Taken van de netbeheerders

De netbeheerder is verantwoordelijk voor de transport van stroom en gas van de plaats van opwekking tot je huis. Tot het takenpakket van de netbeheerder behoort ook het onderhouden van de gasleidingen en elektriciteitskabels in de grond en het onderhouden van stroom- en gasmeters. Mocht er een stroomstoring zijn, is het aan de netbeheerder deze op te lossen. Ruik je een gaslucht in huis? Dan zal de netbeheerder van gas dit op moeten lossen. Omdat er veel verschillende opwekkingsmethoden zijn (bijvoorbeeld met kolen, zonne-energie, windenergie et cetera), is het de taak aan de netbeheerder om de opwekking van de elektriciteit per methode het elektriciteitsnetwerk in te krijgen, zodat het weer naar je huis toe kan stromen. 

Overzicht van netbeheerders en regio's elektriciteit

Hieronder vind je een overzicht van netbeheerders van elektriciteit voor verschillende regio's. Zo kun je achterhalen wie jouw netbeheerder is als je dit niet weet. Je kunt bij jouw netbeheerder terecht voor vragen over de meter en het netwerk en eventueel voor wijzigingen aan de meter. Mocht je het gevoel hebben dat de meter niet naar behoren werkt, kun je een meterijking aanvragen. Als blijkt dat de meter wel naar behoren werkt, betaal je hiervoor zelf de kosten voor de ijking. Werkt de meter niet naar behoren, zal de netbeheerder de ijking betalen.

 

netbeheerders elektriciteit

 

Overzicht van netbeheerders en regio's gas

Hieronder vind je een overzicht van de netbeheerders van gas voor de verschillende regio's. 

 

netbeheerders gas

 

Voor meer informatie per netbeheerder klik je op één van de onderstaande links: