Bekijk je besparing

Postcode
Huisnr.
Toev.
Huidige energieleverancier Huidige energieleverancier
Sommige aanbiedingen gelden alleen voor nieuwe klanten. Door je huidige leverancier in te vullen houden we hier rekening mee.
Jaarverbruik Jaarverbruik
Door het aantal personen in jouw huishouden te selecteren berekenen wij een schatting van jouw jaarverbruik gebaseerd op cijfers van het NIBUD. Met dit gemiddelde jaarverbruik maken we een vergelijking, maar je zult nooit meer betalen dan je werkelijk verbruikt.
Wil je alleen stroom vergelijken?
Vul dan 0 in bij gas.
Alleen gas vergelijken?
Vul dan 0 in bij stroom.
Vul je verbruik in of maak een schatting
Selecteer aantal personen of vul je verbruik in
Eénpersoonshuishouden Stroom: 1500 kWh
Gas: 1000 m3
Tweepersoons Stroom: 2500 kWh
Gas: 1100 m3
Klein gezin Stroom: 3500 kWh
Gas: 1500 m3
Gemiddeld gezin Stroom: 4500 kWh
Gas: 1700 m3
Groot gezin Stroom: 5000 kWh
Gas: 1800 m3
4500 kWh
1700 m3
Gas
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Normaal
Dal

Prestaties en beoordelingen

Hoe kies je nu een energieleverancier? Waar moet je allemaal op letten? Op deze pagina geven wij informatie over het vergelijken van de verschillende energiebedrijven op onze website. Na het lezen van deze pagina kun je een goede vergelijking maken tussen de verschillende energieleveranciers.

Sinds de liberalisering van de energiemarkt in Nederland

In Nederland mag iedereen sinds 2004 zelf een energieleverancier kiezen door de liberalisering van de energiemarkt.

Beoordelingen op Energievergelijken.nl

Op onze website laten we op verschillende manieren de kwaliteit van energieleveranciers zien. Zo kun je in één oogopslag zien:

 

  1. Wat andere bezoekers van een leverancier vinden. Wij vragen alle bezoekers om hun mening te geven!
  2. Wat voor score een energieleverancier heeft gekregen in de onderzoeken van bijvoorbeeld de Consumentenbond of Vereniging Eigen Huis.
  3. Hoeveel klachten er over een energieleverancier binnenkomen bij Consuwijzer, de website van de Consumentenautoriteit en de NMa (Nederlandse Mededingingsautoriteit).

 

Hierboven is te zien hoe de beoordelingen op Energievergelijken.nl worden getoond.

 

In ons overzicht van energieleveranciers kun je gemakkelijk en betrouwbaar Nederlandse energieleveranciers vergelijken. Daarnaast zijn energiecontracten te vergelijken op prijs en duurzaamheid. Zo bespaar je niet alleen op je energierekening, maar ook het milieu!

Onderzoek onze gebruikers

Elk half jaar onderzoeken wij welke energieleverancier onze gebruikers het beste beoordelen. Dit is het cijfer dat wordt weergegeven bij ‘Beoordeling bezoekers’, zoals in bovenstaande afbeelding te zien is. Er kan een cijfer van 1 t/m 5 gegeven worden.

 

De uitkomsten van dit onderzoek publiceren wij op ons blog. Uit het meest recente onderzoek (zo'n 10.000 beoordelingen) kwam naar voren dat Greenchoice met een rapportcijfer van 8,3 het best beoordeeld wordt door de gebruikers. Lees meer over ons onderzoek.

Leveringsvergunning

Wij vergelijken enkel energieleveranciers die in het bezit zijn van een leveringsvergunning. Niet iedereen mag zomaar energie leveren aan klanten. Een energieleverancier moet eerst aantonen dat zij in staat zijn om een goede prestatie te kunnen leveren en bijv. de inkoop van energie goed kunnen verzorgen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) beslist of een energieleverancier een leveringsvergunning krijgt.

Klachten

Mocht je niet tevreden zijn over je huidige leverancier of zelfs een klacht hebben, dan zou je een kijkje kunnen nemen op Consuwijzer. Zij kunnen je helpen met het opstellen van een brief of extra informatie geven.