Bekijk je besparing

Postcode
Huisnr.
Toev.
Huidige energieleverancier Huidige energieleverancier
Sommige aanbiedingen gelden alleen voor nieuwe klanten. Door je huidige leverancier in te vullen houden we hier rekening mee.
Jaarverbruik Jaarverbruik
Door het aantal personen in jouw huishouden te selecteren berekenen wij een schatting van jouw jaarverbruik gebaseerd op cijfers van het NIBUD. Met dit gemiddelde jaarverbruik maken we een vergelijking, maar je zult nooit meer betalen dan je werkelijk verbruikt.
Wil je alleen stroom vergelijken?
Vul dan 0 in bij gas.
Alleen gas vergelijken?
Vul dan 0 in bij stroom.
Vul je verbruik in of maak een schatting
Selecteer aantal personen of vul je verbruik in
Eénpersoonshuishouden Stroom: 1500 kWh
Gas: 1000 m3
Tweepersoons Stroom: 2500 kWh
Gas: 1100 m3
Klein gezin Stroom: 3500 kWh
Gas: 1500 m3
Gemiddeld gezin Stroom: 4500 kWh
Gas: 1700 m3
Groot gezin Stroom: 5000 kWh
Gas: 1800 m3
4500 kWh
1700 m3
Gas
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Normaal
Dal

Overige informatie over energie

Hieronder vind je thema's die met energie te maken hebben, maar niet in een bepaalde categorie vallen. Het betreft handige, leuke informatie over zaken die gerelateerd zijn aan de energiemarkt. 

E-waste

Ooit van e-waste gehoord? E-waste is elektronisch afval dat vanwege schadelijke stoffen en een elektronische aansluiting zorgvuldig moet worden opgeruimd. Wordt dit niet zorgvuldig opgeruimd? Dan is dit zeer schadelijk voor het milieu, omdat het afval dan wordt verwerkt in ontwikkelingslanden waar geen duidelijke milieu-eisen worden gesteld aan de verwerking. Recyclen is dus veel beter, maar dan dien je als consument wel een beetje te letten op het weggooien van de elektronica.

Lees alles over e-waste

Elektrisch rijden

Met name in onze hoofdstad zien we steeds meer oplaadpalen komen. Elektrisch rijden is namelijk erg in opkomst en veel beter voor het milieu dan rijden op fossiele brandstoffen. Ook kent elektrisch rijden financiële voordelen, omdat het gestimuleerd wordt vanuit de overheid. De meeste elektrische auto's zijn hybride auto's die zowel op elektriciteit als op een fossiele brandstof rijdt.

Lees alles over elektrisch rijden

Warmtewet

De warmtewet is in 2014 in het leven geroepen om huishoudens met stadsverwarming, blokverwarming of wijkverwarming te beschermen tegen eventueel oneerlijke handel. Elk huishouden met één van deze soorten van verwarming kan namelijk niet kiezen voor een warmteleverancier, deze is afhankelijk van de regio waarin het huis zich bevindt. Om die reden dient er dus toezicht op te worden gehouden en dit gebeurt vanuit de overheid die met deze warmtewet onder andere een bovengrens aangeeft op de warmtetarieven.

Lees meer over deze warmtewet

Colportagewet

Colportage is het verkopen aan de deur. Dit gebeurt door verschillende energieleveranciers nog regelmatig. Niet alleen deurverkoop valt onder colportage, maar bijvoorbeeld ook verkoopdemonstraties. Er gelden speciale regels bij het verkopen van bijvoorbeeld energiecontracten aan de deur. Deze regels staat in de colportagewet die de consument beschermt tegen eventuele onwettige verkooppraktijken. Het is immers zo dat consumenten sneller geneigd zijn een beslissing te nemen bij deze vorm van persoonlijke verkoop.

Lees alles over de colportagewet

Energie in de toekomst

Hoe de energie in de toekomst eruit zal zien is niet te voorspellen. Het is aan de overheid hierover te beslissen welk ideaalbeeld ze uitwerken.

Lees alles over energie in de toekomst

Begrippenlijst

De Nederlandse energiemarkt kent veel lastige begrippen die je wel eens tegenkomt op bijvoorbeeld de jaarafrekening. We zetten een aantal moeilike begrippen even op een rijtje in deze begrippenlijst.