Bekijk je besparing

Postcode
Huisnr.
Toev.
Huidige energieleverancier Huidige energieleverancier
Sommige aanbiedingen gelden alleen voor nieuwe klanten. Door je huidige leverancier in te vullen houden we hier rekening mee.
Jaarverbruik Jaarverbruik
Door het aantal personen in jouw huishouden te selecteren berekenen wij een schatting van jouw jaarverbruik gebaseerd op cijfers van het NIBUD. Met dit gemiddelde jaarverbruik maken we een vergelijking, maar je zult nooit meer betalen dan je werkelijk verbruikt.
Wil je alleen stroom vergelijken?
Vul dan 0 in bij gas.
Alleen gas vergelijken?
Vul dan 0 in bij stroom.
Vul je verbruik in of maak een schatting
Selecteer aantal personen of vul je verbruik in
Eénpersoonshuishouden Stroom: 1500 kWh
Gas: 1000 m3
Tweepersoons Stroom: 2500 kWh
Gas: 1100 m3
Klein gezin Stroom: 3500 kWh
Gas: 1500 m3
Gemiddeld gezin Stroom: 4500 kWh
Gas: 1700 m3
Groot gezin Stroom: 5000 kWh
Gas: 1800 m3
4500 kWh
1700 m3
Gas
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Normaal
Dal

Alles over overstappen

Door over te stappen van energiecontract kun je veel geld besparen. Tussen juli 2012 en juni 2013 zijn ongeveer één miljoen Nederlanders overgestapt. Veel mensen blijven jaren bij dezelfde energieleverancier. Hierdoor betalen zij te veel voor hun energiecontract. Hieronder proberen wij antwoord te geven op veel gestelde vragen over overstappen.

Veelgestelde vragen over overstappen

Hoe werkt overstappen?

Overstappen via Energievergelijken.nl is erg simpel. Na het invullen van je postcode, huisnummer, huidige leverancier en verbruik worden onze beste energiedeals automatisch voor je gerangschikt. Als je een contract gekozen hebt, kun je het aanmeldformulier invullen. Hierna hoef je zelf niks meer te doen!

Lees meer over hoe overstappen werkt.

Hoe lang duurt overstappen?

Het aanmelden voor een overstap via deze website kan binnen vijf minuten geregeld worden. De overstap zelf neemt zo’n zes weken in beslag. Dit komt omdat je altijd een opzegtermijn van 30 dagen hebt bij je huidige leverancier. Ook heb je bij het afsluiten van een energiecontract via internet altijd twee weken wettelijke bedenktijd.

Lees meer over hoe lang overstappen duurt.

Wat kost overstappen?

Het overstappen en de overstapservice kost je niks. Er hoeven ook geen aansluitkosten betaald te worden bij een overstap. Het is wel zaak om goed op te letten wanneer de einddatum van je huidige contract is. Als je voor deze datum overstapt moet je namelijk een opzegvergoeding betalen.

Lees meer over wat overstappen kost.

Hoe vaak kan ik overstappen?

In principe mag je zo vaak overstappen als je zelf wilt. Je dient wel rekening te houden met het soort contract wat je hebt en of je die kosteloos kunt opzeggen. Bij contracten met een onbepaalde tijd kun je altijd kosteloos opzeggen. Houd hierbij wel rekening met een opzegtermijn van 30 dagen.

Lees meer over hoe vaak je kan overstappen.

Is overstappen via ons goedkoper?

Ja zeker! Energieleveranciers moeten op onze website concurreren met andere energieleveranciers. Hierdoor zijn zij bereid zijn om lagere tarieven en hogere kortingen aan te bieden. Op die manier komen zij zo hoog mogelijk in onze lijst. Vandaar dat de contracten op deze site goedkoper zijn dan bij de leverancier zelf. Daar hoeven ze immers niet te concurreren.

Lees meer over overstappen via ons.

Overstappen of verlengen?

In de huidige markt is het zo dat nieuwe klanten meer beloond worden dan bestaande klanten. Nieuwe klanten krijgen lagere tarieven en hogere welkomstkortingen dan klanten die bijvoorbeeld al 30 jaar trouw zijn aan hun energieleverancier. Daarom is het in bijna alle gevallen voordeliger om over te stappen.

Lees meer over overstappen of verlengen.

Overstappen met twee contracten

Wanneer je voor elektriciteit en gas bij twee verschillende leveranciers een contract hebt, is het uiteraard ook mogelijk om over te stappen naar een nieuwe leverancier. Het is ook mogelijk om voor alleen elektriciteit of alleen gas over te stappen.

 

Lees meer over overstappen met twee contracten.

Stadsverwarming en overstappen

Sommige woningen zijn aangesloten op stadsverwarming. Het is niet mogelijk om over te stappen van de leverancier voor stadsverwarming. Deze blijft altijd hetzelfde. Het is nog wel mogelijk om over te stappen van de leverancier van elektriciteit.

Lees meer over stadsverwarming en overstappen.