Bekijk je besparing

Postcode
Huisnr.
Toev.
Huidige energieleverancier Huidige energieleverancier
Sommige aanbiedingen gelden alleen voor nieuwe klanten. Door je huidige leverancier in te vullen houden we hier rekening mee.
Jaarverbruik Jaarverbruik
Door het aantal personen in jouw huishouden te selecteren berekenen wij een schatting van jouw jaarverbruik gebaseerd op cijfers van het NIBUD. Met dit gemiddelde jaarverbruik maken we een vergelijking, maar je zult nooit meer betalen dan je werkelijk verbruikt.
Wil je alleen stroom vergelijken?
Vul dan 0 in bij gas.
Alleen gas vergelijken?
Vul dan 0 in bij stroom.
Vul je verbruik in of maak een schatting
Selecteer aantal personen of vul je verbruik in
Eénpersoonshuishouden Stroom: 1500 kWh
Gas: 1000 m3
Tweepersoons Stroom: 2500 kWh
Gas: 1100 m3
Klein gezin Stroom: 3500 kWh
Gas: 1500 m3
Gemiddeld gezin Stroom: 4500 kWh
Gas: 1700 m3
Groot gezin Stroom: 5000 kWh
Gas: 1800 m3
4500 kWh
1700 m3
Gas
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Normaal
Dal

Kan ik afzien van colportage?

Sommige energieleveranciers verkopen energiecontracten ook aan de deur. Dit heet colportage. Verkopers aan de deur moeten zich houden aan de Colportagewet. Deze wet beschermt consumenten.

Koopovereenkomst

In de Colportagewet staat beschreven dat iedereen die iets aan de deur koopt van meer dan 34 euro een koopovereenkomst moet ontvangen. Dit geldt dus ook voor energiecontracten. Zowel de verkoper als jijzelf moeten de overeenkomst ondertekenen. Als consument moet je ook een exemplaar van de overeenkomst ontvangen met beide handtekeningen. In de koopovereenkomst moet bovendien iets staan over de mogelijkheid tot het ongedaan maken van de overeenkomst.

Afzien van colportage

Het kan voorkomen dat je spijt hebt dat je een energiecontract aan de deur hebt afgesloten, omdat je je overvallen voelt door de verkoper en een impulsaankoop doet. Of bijvoorbeeld omdat het toch niet de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie blijkt te zijn. Maak dan gebruik van de wettelijke bedenktijd. Als je de koop wil ontbinden, dan kan je een aangetekende brief versturen aan je energieleverancier. Dit moet wel binnen veertien dagen na het sluiten van de overeenkomst. De bedenktijd gaat in op het moment dat je de overeenkomst sluit, bijvoorbeeld wanneer je je handtekening onder de overeenkomst zet.

Wet Koop op Afstand

Wil je afzien van telefonische aanbieding? Dan valt dit niet onder de Colportagewet, maar onder de Wet Koop op Afstand. Ook hiervoor geldt een wettelijke bedenktijd van veertien kalenderdagen.