Bekijk je besparing

Postcode
Huisnr.
Toev.
Huidige energieleverancier Huidige energieleverancier
Sommige aanbiedingen gelden alleen voor nieuwe klanten. Door je huidige leverancier in te vullen houden we hier rekening mee.
Jaarverbruik Jaarverbruik
Door het aantal personen in jouw huishouden te selecteren berekenen wij een schatting van jouw jaarverbruik gebaseerd op cijfers van het NIBUD. Met dit gemiddelde jaarverbruik maken we een vergelijking, maar je zult nooit meer betalen dan je werkelijk verbruikt.
Wil je alleen stroom vergelijken?
Vul dan 0 in bij gas.
Alleen gas vergelijken?
Vul dan 0 in bij stroom.
Vul je verbruik in of maak een schatting
Selecteer aantal personen of vul je verbruik in
Eénpersoonshuishouden Stroom: 1500 kWh
Gas: 1000 m3
Tweepersoons Stroom: 2500 kWh
Gas: 1100 m3
Klein gezin Stroom: 3500 kWh
Gas: 1500 m3
Gemiddeld gezin Stroom: 4500 kWh
Gas: 1700 m3
Groot gezin Stroom: 5000 kWh
Gas: 1800 m3
4500 kWh
1700 m3
Gas
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Normaal
Dal

Wettelijke bedenktijd energie

Per 1 augustus 2014 is de bedenktijd voor het afsluiten van een energiecontract via internet verlengd naar 14 kalenderdagen. Tot 14 kalenderdagen na het overstappen om terug te komen op je keuze na de officiële bevestiging van de leverancier. De bedenktijd gaat in vanaf het moment dat je de bevestiging per mail hebt ontvangen. Wanneer je de bevestiging per post hebt gekregen start de wettelijke bedenktijd met ingang van de dagtekening. Het is belangrijk om te weten dat het niet om 14 werkdagen, maar om 14 kalenderdagen gaat. Weekenden en feestdagen worden dus meegeteld. 

Nieuwe regel wettelijke bedenktijd energie (na 13 juni 2014)

Vanaf 13 juni 2014 is het niet meer mogelijk om af te zien van de wettelijke bedenktijd wat betreft de levering van energie. Dit betekent echter niet  dat de energieleverancier nog niet kan beginnen met leveren. Ze zullen bij een spoedinhuizing gewoon starten met leveren op de datum die je aangeeft, maar wel zodra de aanmelding verwerkt is. De twee kalenderweken bedenktijd zullen er dan alsnog op blijven. Zie je alsnog binnen de bedenktijd af van het contract terwijl de energieleverancier de energie al levert? Dan reken je de geleverde energie alsnog af met de energieleverancier en ben je vrij om te gaan waar je wilt.

We leggen het even uit in een voorbeeld. Stel je voor dat je op 20 juni 2014 een aanmelding doet via onze website. Je wilt graag dat het 23 juni al ingaat. Dat kan, als de energieleverancier de aanmelding voor energie heeft verwerkt. De bedenktijd blijft echter wel lopen vanaf het moment dat je een officiële bevesitging hebt gehad van de leverancier tot twee kalenderweken later. Besluit je om bijvoorbeeld 29 juni toch het contract te willen annuleren? Dan kan dat altijd kosteloos, maar dan reken je wel de energie af aan de energieleverancier die je hebt verbruikt tussen 23 en 29 juni. Je hoeft dus niet meer af te zien van de wettelijke bedenktijd van 14 dagen om de energie snel geleverd te krijgen.

Geen officiële wet

Deze regeling staat in de Europese Richtlijn Consumentenrechten en ligt als wetsvoorstel bij de Eerste Kamer. Er is dus nog geen officiële wet. De wet wordt waarschijnlijk per juni 2014 ingevoerd. De bedenktijd zal dan gelden voor alle webwinkels en behoort binnen de Wet Koop op Afstand. 

Verplicht voor alle energiebedrijven

Energie Nederland, de belangenbehartiger van bijna alle energiebedrijven, heeft de invoering per 1 augustus 2013 voor iedereen verplicht. Door deze nieuwe regeling heb je langer de tijd om je beslissing te herzien, maar heeft ook tot gevolg dat de aanvraag eventueel een paar dagen langer duurt. Hierdoor kan de startdatum van het nieuwe energiecontract wat later liggen.