Bekijk je besparing

Postcode
Huisnr.
Toev.
Huidige energieleverancier Huidige energieleverancier
Sommige aanbiedingen gelden alleen voor nieuwe klanten. Door je huidige leverancier in te vullen houden we hier rekening mee.
Jaarverbruik Jaarverbruik
Door het aantal personen in jouw huishouden te selecteren berekenen wij een schatting van jouw jaarverbruik gebaseerd op cijfers van het NIBUD. Met dit gemiddelde jaarverbruik maken we een vergelijking, maar je zult nooit meer betalen dan je werkelijk verbruikt.
Wil je alleen stroom vergelijken?
Vul dan 0 in bij gas.
Alleen gas vergelijken?
Vul dan 0 in bij stroom.
Vul je verbruik in of maak een schatting
Selecteer aantal personen of vul je verbruik in
Eénpersoonshuishouden Stroom: 1500 kWh
Gas: 1000 m3
Tweepersoons Stroom: 2500 kWh
Gas: 1100 m3
Klein gezin Stroom: 3500 kWh
Gas: 1500 m3
Gemiddeld gezin Stroom: 4500 kWh
Gas: 1700 m3
Groot gezin Stroom: 5000 kWh
Gas: 1800 m3
4500 kWh
1700 m3
Gas
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Normaal
Dal

Hoe lang duurt overstappen?

Als je via onze site overstapt, ben je ongeveer vijf minuten bezig met het invullen van het online overstapformulier. Hoe lang je de verschillende energiecontracten vergelijkt, heb je natuurlijk zelf in de hand. Het is niet zo dat als je het bent overgestapt via onze site dat de nieuwe leverancier meteen de energie levert. De energieleverancier heeft tijd nodig om alles te verwerken. Gemiddeld duurt het na het overstappen zo'n vier tot vijf weken voordat je daadwerkelijke een nieuwe energieleverancier hebt. In de tussentijd word je nooit afgesloten. 

Kan overstappen ook sneller?

hoe lang duurt overstappen

Als je gaat verhuizen en je wilt overstappen, dien je zelf het contract op te zeggen bij de oude leverancier voordat je een nieuwe kunt kiezen. Energieleveranciers verwerken de overstappen van verhuizers vaak sneller. Dan duurt het gemiddeld een week voor de levering begint bij de nieuwe energieleverancier. We raden dus aan om minstens een maand van tevoren het contract bij de oude energieleverancier op te zeggen en eigenlijk minstens twee weken voor de verhuizing de overstap aan te geven op onze site.

Ja hoor, het kan sneller. De vier tot vijf weken gelden eigenlijk alleen als je overstapt van energieleverancier. Je dient dan rekening te houden met een opzegtermijn van 30 dagen bij de oude leverancier, waardoor het eigenlijk automatisch al een maand duurt voordat de nieuwe energieleverancier de levering overneemt. We raden dus aan als je direct na het vaste contract een nieuwe leverancier wilt, minstens een maand en maximaal tweeënhalve maand van tevoren de overstap te regelen.

Ik ga voor het eerst op mezelf, wat nu?

Als je voor het eerst op jezelf gaat wonen, duurt het ook gemiddeld een week voordat je aangesloten bent bij een energieleverancier. Toch adviseren we er zo vroeg mogelijk bij te zijn, zodat je sowieso een energieleverancier hebt als je de woning betrekt. In het ergste geval, als je te lang wacht, zou je afgesloten kunnen worden, maar dit gebeurt zelden. Je kunt maximaal tweeënhalve maand van tevoren kiezen voor een energieleverancier, dus raden we aan om al voordat je in het huis woont de aanmelding te regelen. 

 

Is er nog helemaal geen elektriciteit en gas fysiek aanwezig in de woning? Zorg ook dan dat je zo snel mogelijk een energieleverancier hebt. De energieleverancier geeft dan door aan de netbeheerder dat je energie nodig hebt en dan sluit de netbeheerder de elektriciteit en het gas weer aan. Hier dien je nog wel even voor te bellen met de netbeheerder zodra je klant bent bij de energieleverancier. Let op, de aansluiting van elektriciteit en gas door de netbeheerder brengt wel extra kosten met zich mee. 

Ik word binnenkort afgesloten, wat nu?

Als je wordt afgesloten van energie, dan is het zaak dat je snel stappen onderneemt. Als je een energieleverancier binnen een dag of vijf nodig hebt, raden we aan rechtstreeks met een energieleverancier te bellen. Als je rechtstreeks belt, kan de energieleverancier je aan de telefoon al klant maken. De nieuwe energieleverancier geeft dan direct door aan de netbeheerder dat je een leverancier hebt, waardoor je sowieso niet wordt afgesloten.