Bekijk je besparing

Postcode
Huisnr.
Toev.
Huidige energieleverancier Huidige energieleverancier
Sommige aanbiedingen gelden alleen voor nieuwe klanten. Door je huidige leverancier in te vullen houden we hier rekening mee.
Jaarverbruik Jaarverbruik
Door het aantal personen in jouw huishouden te selecteren berekenen wij een schatting van jouw jaarverbruik gebaseerd op cijfers van het NIBUD. Met dit gemiddelde jaarverbruik maken we een vergelijking, maar je zult nooit meer betalen dan je werkelijk verbruikt.
Wil je alleen stroom vergelijken?
Vul dan 0 in bij gas.
Alleen gas vergelijken?
Vul dan 0 in bij stroom.
Vul je verbruik in of maak een schatting
Selecteer aantal personen of vul je verbruik in
Eénpersoonshuishouden Stroom: 1500 kWh
Gas: 1000 m3
Tweepersoons Stroom: 2500 kWh
Gas: 1100 m3
Klein gezin Stroom: 3500 kWh
Gas: 1500 m3
Gemiddeld gezin Stroom: 4500 kWh
Gas: 1700 m3
Groot gezin Stroom: 5000 kWh
Gas: 1800 m3
4500 kWh
1700 m3
Gas
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Normaal
Dal

Hoe vaak mag ik overstappen?

Je mag zo vaak overstappen als je wilt. Het is wel belangrijk te weten wat voor soort energiecontract je hebt en of deze zomaar opgezegd kan worden. Een contract met een bepaalde looptijd mag je namelijk niet zomaar opzeggen.

Let op het soort energiecontract dat je hebt

Het ligt aan het soort energiecontract of je zomaar mag overstappen naar een andere energieleverancier. Met een contract voor onbepaalde looptijd ben je altijd vrij om over te stappen. Je kunt dan direct een energievergelijking maken en per direct een overstap aanvragen. Als je een contract voor een bepaalde looptijd hebt, dan moet je in principe wachten totdat de looptijd is verstreken.

Energieleveranciers die boetes van je overnemen

Als je een contract met een bepaalde looptijd vóór de einddatum wilt opzeggen, dan mag je oude leverancier een boete in rekening brengen. Deze boete kan oplopen tot een paar honderd euro. Sommige leveranciers nemen deze boete echter van je over! Kijk daarom goed in de voorwaarden van het energiecontract dat je wilt aanvragen. Er bestaan wettelijk vastgestelde hoogtes voor de boetes die energieleveranciers mogen vragen. Stap je via ons over, dan is Electrabel de enige leverancier die je boete overneemt.

Regelmatig overstappen loont

Energieleveranciers geven vaak aantrekkelijke kortingen op deze energievergelijker. Door deze speciale acties loont het om regelmatig over te stappen naar een ander energiecontract. Zo ben je altijd verzekerd van de beste aanbieding. Als je nog nooit bent overgstapt, dan is de kans groot dat je een grote besparing halen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) deed onlangs onderzoek en publiceerde dat er tot 500 euro bespaard kan worden op een gemiddelde energierekening door over te stappen naar de goedkoopste energieleverancier. Zie hieronder een link naar het nieuwsbericht, en andere informatie over overstappen van energieleverancier.