Bekijk je besparing

Postcode
Huisnr.
Toev.
Huidige energieleverancier Huidige energieleverancier
Sommige aanbiedingen gelden alleen voor nieuwe klanten. Door je huidige leverancier in te vullen houden we hier rekening mee.
Jaarverbruik Jaarverbruik
Door het aantal personen in jouw huishouden te selecteren berekenen wij een schatting van jouw jaarverbruik gebaseerd op cijfers van het NIBUD. Met dit gemiddelde jaarverbruik maken we een vergelijking, maar je zult nooit meer betalen dan je werkelijk verbruikt.
Wil je alleen stroom vergelijken?
Vul dan 0 in bij gas.
Alleen gas vergelijken?
Vul dan 0 in bij stroom.
Vul je verbruik in of maak een schatting
Selecteer aantal personen of vul je verbruik in
Eénpersoonshuishouden Stroom: 1500 kWh
Gas: 1000 m3
Tweepersoons Stroom: 2500 kWh
Gas: 1100 m3
Klein gezin Stroom: 3500 kWh
Gas: 1500 m3
Gemiddeld gezin Stroom: 4500 kWh
Gas: 1700 m3
Groot gezin Stroom: 5000 kWh
Gas: 1800 m3
4500 kWh
1700 m3
Gas
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Normaal
Dal

Kost overstappen geld?

Overstappen is gratis. Er zijn geen kosten verbonden aan overstappen van of aanmelden bij een energieleverancier. Er hoeft ook niets te gebeuren aan de energieaansluiting van je woning. Het is slechts een administratieve handeling.

Belangrijk: wat voor energiecontract heb je?

Het is wel belangrijk te weten wat voor soort energiecontract je hebt. Als je huidige contract is afgelopen, dan kun je per direct gratis overstappen. Ook bij een energiecontract met een onbepaalde looptijd kun je meteen een overstap aanvragen. Wel dien je vaak rekening te houden met een opzegtermijn van maximaal 30 dagen. Als je nog nooit bent overgestapt, dan is de kans groot dat je een contract hebt voor onbepaalde tijd hebt. Dit betekent dat je direct gebruik kan maken van de energievergelijker.

Plan je overstap op het aanmeldformulier

kosten overstappen

Als je een energiecontract hebt met een bepaalde looptijd, dan is het belangrijk de overstap te plannen op of na de einddatum van dit contract. Als je namelijk voor die tijd je energiecontract opzegd, dan mag de energieleverancier een opzegvergoeding rekenen. Op het aanmeldformulier kun je eenvoudig aangeven wanneer je het nieuwe energiecontract in wilt laten gaan. Zo weet de energieleverancier precies wanneer je wilt dat zij begint met de levering van stroom en gas.

Energieleveranciers controleren of je daadwerkelijk op die datum boetevrij kunt overstappen. Is dit niet het geval, dan nemen zij vaak de eerst volgende mogelijke overstapdatum. Als de einddatum van het huidige contract te ver in de toekomst ligt, neemt de nieuwe leverancier je zo spoedig mogelijk over en dien je een opzegvergoeding te betalen. 

Vraag het aan de overstapcoach

Wijkt jouw situatie af, of ben je nog niet helemaal zeker wanneer je kunt overstappen? Neem dan gerust contact op met één van onze overstapcoaches. Dit kan via 088 1100 888. Natuurlijk kun je ook een email sturen, je krijgt dan binnen twee werkdag een antwoord.