Bekijk je besparing

Postcode
Huisnr.
Toev.
Huidige energieleverancier Huidige energieleverancier
Sommige aanbiedingen gelden alleen voor nieuwe klanten. Door je huidige leverancier in te vullen houden we hier rekening mee.
Jaarverbruik Jaarverbruik
Door het aantal personen in jouw huishouden te selecteren berekenen wij een schatting van jouw jaarverbruik gebaseerd op cijfers van het NIBUD. Met dit gemiddelde jaarverbruik maken we een vergelijking, maar je zult nooit meer betalen dan je werkelijk verbruikt.
Wil je alleen stroom vergelijken?
Vul dan 0 in bij gas.
Alleen gas vergelijken?
Vul dan 0 in bij stroom.
Vul je verbruik in of maak een schatting
Selecteer aantal personen of vul je verbruik in
Eénpersoonshuishouden Stroom: 1500 kWh
Gas: 1000 m3
Tweepersoons Stroom: 2500 kWh
Gas: 1100 m3
Klein gezin Stroom: 3500 kWh
Gas: 1500 m3
Gemiddeld gezin Stroom: 4500 kWh
Gas: 1700 m3
Groot gezin Stroom: 5000 kWh
Gas: 1800 m3
4500 kWh
1700 m3
Gas
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Normaal
Dal

Is overstappen goedkoper dan verlengen?

Helaas wordt de focus vanuit energieleveranciers vooral gelegd op het aantrekken van nieuwe klanten. Nieuwe klanten krijgen vaak een betere aanbieding dan bestaande klanten, ook al zit je al 30 jaar bij dezelfde leverancier. Vandaar dat overstappen op een nieuwe energieleverancier in vrijwel alle gevallen goedkoper is dan verlengen bij de huidige leverancier.

 

Natuurlijk kun je altijd even met de huidige leverancier kan bellen om te vragen of ze nog iets voor je kunnen doen. Uiteindelijk kun je het aanbod van de huidige leverancier naast het aanbod op onze site leggen om te zien welke leverancier het beste bij jou past. Zo ben je jaarlijks verzekerd van een goedkope energieleverancier voor jouw situatie!

Overstappen of verlengen

Waarom is overstappen goedkoper?

Overstappen op een andere energieleverancier is goedkoper, omdat energieleveranciers liever nieuwe klanten trekken dan zich focussen op bestaande klanten. Dit kan leveranciers meer opleveren, omdat veel mensen nog steeds liever de moeite niet nemen om over te stappen. Door de tarieven voor nieuwe klanten zo laag mogelijk te houden en hoge kortingen te geven, komen er nieuwe klanten binnen die al bezig zijn met een overstap of die verplicht een leverancier moeten kiezen. 

 

Als je bijvoorbeeld voor het eerst op jezelf gaat wonen, dien je verplicht een leverancier kiezen en leveranciers proberen deze klanten te trekken met lage tarieven en hoge kortingen. Na bijvoorbeeld het vaste contract wilt de energieleverancier weliswaar dat je blijft als klant, maar zullen ze een minder goede aanbieding doen dan toen je naar de energieleverancier ging als nieuwe klant. Voor de klant is het dan voordeliger om wederom een nieuwe energieleverancier te kiezen, alhoewel je ook aan de leverancier kunt vragen of ze een betere verlengaanbieding kunnen doen.

 

In vrijwel alle gevallen blijft het voordeliger als je overstapt naar een andere energieleverancier. Je kunt het in ieder geval altijd gratis, vrijblijvend en gemakkelijk vergelijken met elkaar.