Bekijk je besparing

Postcode
Huisnr.
Toev.
Huidige energieleverancier Huidige energieleverancier
Sommige aanbiedingen gelden alleen voor nieuwe klanten. Door je huidige leverancier in te vullen houden we hier rekening mee.
Jaarverbruik Jaarverbruik
Door het aantal personen in jouw huishouden te selecteren berekenen wij een schatting van jouw jaarverbruik gebaseerd op cijfers van het NIBUD. Met dit gemiddelde jaarverbruik maken we een vergelijking, maar je zult nooit meer betalen dan je werkelijk verbruikt.
Wil je alleen stroom vergelijken?
Vul dan 0 in bij gas.
Alleen gas vergelijken?
Vul dan 0 in bij stroom.
Vul je verbruik in of maak een schatting
Selecteer aantal personen of vul je verbruik in
Eénpersoonshuishouden Stroom: 1500 kWh
Gas: 1000 m3
Tweepersoons Stroom: 2500 kWh
Gas: 1100 m3
Klein gezin Stroom: 3500 kWh
Gas: 1500 m3
Gemiddeld gezin Stroom: 4500 kWh
Gas: 1700 m3
Groot gezin Stroom: 5000 kWh
Gas: 1800 m3
4500 kWh
1700 m3
Gas
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Normaal
Dal

Kan ik overstappen met stadsverwarming?

Als je huis wordt verwarmd door stadsverwarming, dan kan je nog steeds een andere energieleverancier kiezen en overstappen. Alleen de leverancier voor de stadsverwarming kan je niet wijzigen, die blijft altijd hetzelfde.

Waarom je niet kan kiezen voor stadsverwarming

Stadsverwarming - ook wel stadswarmte of blokverwarming - is een hele efficiënte manier van verwarmen in steden. Door de compacte bouw in de stad, kan er met één aansluiting een heel blok met huizen – of appartementen – worden verwarmd. De aanleg van zo’n systeem is echter heel duur en complex. De buizen in de grond zijn relatief groot en dik en hebben veel ruimte nodig. Daardoor zijn de investeringen hoog. Om die investeringen terug te kunnen verdienen, heeft het bedrijf die de stadsverwarming legt een monopolie op de levering. Je kan dus niet kiezen door welke leverancier je huis wordt verwarmd. Overigens wordt je wel beschermd door de warmtewet.

Stadsverwarming en energie vergelijken?

Als je stadsverwarming hebt, komt het vaak voor dat je helemaal geen gasaansluiting hebt. Als je wel gas hebt, let er dan op dat je waarschijnlijk minder gas verbruikt dan een normaal gezin dat gas gebruikt voor verwarming. Je kan je gas- en elektriciteitsverbruik direct invullen in de energievergelijker.

 

stadsverwarming

 

Als je naast de stadsverwarming zelf geen extra gas verbruikt (je kookt bijvoorbeeld ook elektrisch) zorg er dan voor dat je voor de energievergelijking 'Gas' uitvinkt. Zo kun je alleen de elektriciteitscontracten vergelijken.


stadsverwarming

Warmtewet 2014

Om consumenten met stadsverwarming, blokverwarming of wijkverwarming te beschermen tegen oneerlijke handel is de Warmtewet opgesteld. In de Warmtewet wordt bijvoorbeeld vastgesteld hoe duur warmte maximaal mag zijn en hoe de dienstverlening eruit komt te zien voor consumenten met stadswarmte.