Bekijk je besparing

Postcode
Huisnr.
Toev.
Huidige energieleverancier Huidige energieleverancier
Sommige aanbiedingen gelden alleen voor nieuwe klanten. Door je huidige leverancier in te vullen houden we hier rekening mee.
Jaarverbruik Jaarverbruik
Door het aantal personen in jouw huishouden te selecteren berekenen wij een schatting van jouw jaarverbruik gebaseerd op cijfers van het NIBUD. Met dit gemiddelde jaarverbruik maken we een vergelijking, maar je zult nooit meer betalen dan je werkelijk verbruikt.
Wil je alleen stroom vergelijken?
Vul dan 0 in bij gas.
Alleen gas vergelijken?
Vul dan 0 in bij stroom.
Vul je verbruik in of maak een schatting
Selecteer aantal personen of vul je verbruik in
Eénpersoonshuishouden Stroom: 1500 kWh
Gas: 1000 m3
Tweepersoons Stroom: 2500 kWh
Gas: 1100 m3
Klein gezin Stroom: 3500 kWh
Gas: 1500 m3
Gemiddeld gezin Stroom: 4500 kWh
Gas: 1700 m3
Groot gezin Stroom: 5000 kWh
Gas: 1800 m3
4500 kWh
1700 m3
Gas
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Normaal
Dal

Overstappen met twee contracten?

Ja, je kan overstappen. De energieleverancier die je kiest zegt beide contracten voor je op. Het maakt niet uit of je contracten lopen bij twee verschillende energieleveranciers. Of dat je contract voor stroom een andere einddatum heeft dan het contract voor gas.

Opzeggen van contracten

De nieuwe energieleverancier zegt de contracten voor stroom en gas voor je op. Hier hoef je zelf niets aan te doen. Er zijn wel uitzonderingen, bijvoorbeeld als je gaat verhuizen. Alle energieleveranciers hebben toegang tot een landelijk register waarin alle contracten vermeld staan. Zij kunnen dus zien wat de einddata zijn van de verschillende contracten, en zeggen deze op die data op.

Stroom en gas bij verschillende leveranciers

Als je stroom bij een andere energieleverancier afneemt dan gas, dan kan je nog steeds overstappen. De nieuw gekozen energieleverancier kan via het landelijke register alle contracten inzien en opzeggen. De opzegging komt dan altijd bij de juiste leverancier terecht.

Stroom en gas hebben een andere einddatum

Als je weet dat het contract voor stroom op een andere datum afloopt dan je contract voor gas, dan kan je nog steeds overstappen. De nieuwe energieleverancier zegt beide contracten voor je op, per de einddatum die geregistreerd staat. De nieuwe leverancier gaat elk product pas leveren zodra het oude contract afgelopen is.

Wil je overstappen en beide producten gelijktijdig laten starten?

Dat kan: vul op het overstapformulier de gewenste ingangsdatum in. Neem als datum de datum van het langstlopende contract. Dan zorgt de nieuwe leverancier ervoor dat vanaf die datum beide producten geleverd worden.