Alles over energie

Energie vergelijken en overstappen

De vragen over energie vergelijken en overstappen zijn opgedeeld in zes categorieën die je helpen zoeken naar jouw antwoord. Heb je toch geen zin om te zoeken en wil je bijvoorbeeld direct een schatting van je energieverbruik hebben, weten wat je met zonnepanelen moet doen of bijvoorbeeld weten hoe je de energiezaken regelt als je gaat verhuizen? Dan kun je ons natuurlijk altijd bellen op 088 1100 888. Een overstapcoach zal al je energie gerelateerde vragen beantwoorden. Natuurlijk kun je ook voor onafhankelijk energie advies terecht bij een overstapcoach.

 

Overstappen ⇓

Overstappen naar een andere energieleverancier kan gemakkelijk op Energievergelijken.nl. Het is slechts een administratieve handeling die je tot wel €280,- op kan leveren. Als je dit nog nooit gedaan hebt, vind je het wellicht een risico om over te stappen. Dat is het niet en de informatie over overstappen op onze website, zal je laten zien dat overstappen eigenlijk bijzonder gemakkelijk is. Je kunt altijd energiehulp vragen aan een overstapcoach die je helpt met vragen over overstappen en eventueel de overstap zelf.

.

Energiecontracten ⇓

Energiecontracten kunnen soms lastig te lezen zijn, omdat ze veel informatie en lastige begrippen bevatten. We helpen hier graag bij. We helpen je graag het beste energiecontract kiezen voor jouw situatie. In deze categorie helpen we je het energiecontract helemaal begrijpen en laten we je onder andere zien waar je op moet letten met een lopend of aflopend contract. Tip van onze overstapcoaches: Tegenwoordig kun je ook je energiecontract verlengen op Energievergelijken.nl. Zo hoef je dus niet per se over te stappen op een ander energiebedrijf om voordeliger uit te zijn.

Verhuizen en energie ⇓

Houd rekening met een paar handelingen op het gebied van de levering van stroom en gas als je gaat verhuizen. Je leverancier van elektra en gas dient dit tijdig te weten of ze dienen tijdig te weten dat je het energiecontract opzegt als je voor een goedkopere energie aanbieding wilt gaan. In deze categorie vind je het stappenplan, zodat je precies weet hoe je om moet gaan met de levering van stroom en gas in de nieuwe woning.

Energieverbruik ⇓

Verbruik je bovengemiddeld veel energie? Of heb je geen idee wat je energieverbruik is of in het nieuwe huis wordt? Dan zit je goed in deze categorie. We leggen hierin uit wat er samenhangt met het energieverbruik. Zo hangt het aantal personen en apparaten in huis samen met het elektriciteitsverbruik en de mate waarin je het huis verwarmt met het gasverbruik. Ook geven we tips voor het besparen op elektra en gas en hebben we zelfs een handigheidje gemaakt waarmee je jouw energieverbruik zelf kun inschatten.

Zelf energiezaken regelen ⇓

In de huidige energiemarkt hoef je in principe weinig zelf te doen. Toch zijn er een aantal zaken waar je op kan letten. In deze categorie kom je er achter wat je moet doen bij bijvoorbeeld een scheiding of als er iemand overlijdt. Ook leer je hier hoe je de meterstanden door kunt geven en zul je ontdekken wat je moet doen als je dreigt te worden afgesloten vanwege bijvoorbeeld een betalingsachterstand of een conflict met je energieleverancier. Bij een overstap regelen wij alles voor je. Alleen als je verhuist, dien je zelf je huidige energiecontract op te zeggen. Bij een gewone overstap naar een andere energiemaatschappij, wordt de opzegging bij de oude energiemaatschappij voor je geregeld.

Zonnepanelen ⇓

Zonnepanelen zijn sterk in opkomst. Het is een milieuvriendelijke manier van stroom opwekken en dat stimuleren we graag. Je leest in deze categorie alles over het opwekken van elektra door middel van zonne-energie. Je leest over de voor- en nadelen, salderen en terugleveren, zonnecollectoren en zelfs zonnegrond komt voorbij. Zonnegrond heb je vast wel eens gezien als je in Duitsland hebt gereden. Daar vind je soms gigantische stukken weiland bedekt met zonnepanelen!