Bekijk je besparing

Postcode
Huisnr.
Toev.
Huidige energieleverancier Huidige energieleverancier
Sommige aanbiedingen gelden alleen voor nieuwe klanten. Door je huidige leverancier in te vullen houden we hier rekening mee.
Jaarverbruik Jaarverbruik
Door het aantal personen in jouw huishouden te selecteren berekenen wij een schatting van jouw jaarverbruik gebaseerd op cijfers van het NIBUD. Met dit gemiddelde jaarverbruik maken we een vergelijking, maar je zult nooit meer betalen dan je werkelijk verbruikt.
Wil je alleen stroom vergelijken?
Vul dan 0 in bij gas.
Alleen gas vergelijken?
Vul dan 0 in bij stroom.
Vul je verbruik in of maak een schatting
Selecteer aantal personen of vul je verbruik in
Eénpersoonshuishouden Stroom: 1500 kWh
Gas: 1000 m3
Tweepersoons Stroom: 2500 kWh
Gas: 1100 m3
Klein gezin Stroom: 3500 kWh
Gas: 1500 m3
Gemiddeld gezin Stroom: 4500 kWh
Gas: 1700 m3
Groot gezin Stroom: 5000 kWh
Gas: 1800 m3
4500 kWh
1700 m3
Gas
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Normaal
Dal

Alles over verhuizen en energie

Als je gaat verhuizen kan het lonen om over te stappen naar een nieuw energiecontract. Verhuizen is in ieder geval een goed moment om de energievergelijker te gebruiken om te kijken of je nog een goed energiecontract hebt. Als je woonsituatie verandert, je gaat bijvoorbeeld groter of kleiner wonen, dan komt het vaak voor dat een ander energiecontract voordeliger is. Ook kan je gezinsgrootte veranderen. Dit heeft ook invloed op je energieverbruik. Kortom, een goed moment voor energie vergelijken.

Energieverbruik in de nieuwe woning

Als je nieuwe woning groter is, dan is de kans groot dat je meer gas en elektriciteit gaat verbruiken. Maar het kan ook zijn dat de nieuwe woning beter geïsoleerd is. Dat drukt het energieverbruik weer. Ook heeft een grotere of kleinere gezinsgrootte invloed op het energieverbruik als je gaat verhuizen. Als je het energieverbruik in je nieuwe woning niet weet, dan kun je met de energieverbruik rekentool een inschatting maken. Met de rekentool kun je het gemiddelde energieverbruik in jouw woonsituatie berekenen.


Voor de berekening van het gemiddelde energieverbruik zijn deze gegevens nodig:

  1. Gezinsgrootte
  2. Soort woning
  3. Woonoppervlakte
  4. Isolatie
  5. Postcode + huisnummer

Met het resultaat kun je energie vergelijken en een aanmelding versturen voor het contract dat het best bij je nieuwe woonsituatie past. Het zal in eerste instantie om een inschatting gaan. Dit is echter voldoende om de goedkoopste energieleverancier in onze vergelijker uit te rekenen bij deze verbruikscategorie. Je wordt door de energieleverancier uiteindelijk altijd afgerekend voor het werkelijke energieverbruik.

Zelf je oude energiecontract opzeggen

Op het aanmeldingsformulier van Energievergelijken.nl kun je eenvoudig aangeven dat je gaat verhuizen. Wij sturen dit bericht gratis door naar de nieuwe energieleverancier. Je zult wel zelf je huidige energiecontract moeten opzeggen. Zo kun je ook je huidige energiecontract nog langer door laten lopen. Bijvoorbeeld als je tijdelijk op je oude adres blijft wonen en toch al energie geleverd wilt krijgen op je nieuwe adres.

Stappenplan verhuizen

Om duidelijk te maken wat je precies moet doen bij een verhuizing hebben wij een stappenplan opgesteld. Hierop is duidelijk te zien wat je in elke situatie moet doen. Je vindt hier het stappenplan verhuizen.

Starter op de woningmarkt

Als starter op de woningmarkt kan het moeilijk zijn om een energiecontract te kiezen. Zo weet je bijvoorbeeld niet wat je verbruik gaat worden. Deze pagina, volledig ingericht voor starters op de woningmarkt, helpt je om een juiste keuze te kunnen maken.