Bekijk je besparing

Postcode
Huisnr.
Toev.
Huidige energieleverancier Huidige energieleverancier
Sommige aanbiedingen gelden alleen voor nieuwe klanten. Door je huidige leverancier in te vullen houden we hier rekening mee.
Jaarverbruik Jaarverbruik
Door het aantal personen in jouw huishouden te selecteren berekenen wij een schatting van jouw jaarverbruik gebaseerd op cijfers van het NIBUD. Met dit gemiddelde jaarverbruik maken we een vergelijking, maar je zult nooit meer betalen dan je werkelijk verbruikt.
Wil je alleen stroom vergelijken?
Vul dan 0 in bij gas.
Alleen gas vergelijken?
Vul dan 0 in bij stroom.
Vul je verbruik in of maak een schatting
Selecteer aantal personen of vul je verbruik in
Eénpersoonshuishouden Stroom: 1500 kWh
Gas: 1000 m3
Tweepersoons Stroom: 2500 kWh
Gas: 1100 m3
Klein gezin Stroom: 3500 kWh
Gas: 1500 m3
Gemiddeld gezin Stroom: 4500 kWh
Gas: 1700 m3
Groot gezin Stroom: 5000 kWh
Gas: 1800 m3
4500 kWh
1700 m3
Gas
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Normaal
Dal

Waar moet je op letten als je gaat verhuizen?

Als je gaat verhuizen, verhuist je energieleverancier gewoon met je mee. Je kunt dan gewoon bij die leverancier blijven. Verhuizen brengt wel een aantal handelingen met zich mee, dus vaak is het voordeliger om over te stappen naar een andere goedkope energieleverancier.

Stappenplan verhuizen

In het onderstaande stappenplan, vind je alle benodigde informatie om je energiezaken te regelen als je gaat verhuizen.
Bij stap 1 kun je jouw leverancier niet meenemen als je:

  • naar het buitenland verhuist.
  • bij iemand in gaat wonen die al een contract heeft.
  • verhuist naar een verpleeg- of verzorgingshuis.

verhuizen energie 


Bij stap 2A is het de bedoeling om de verhuizing tijdig aan je huidige leverancier door te geven. Dit kan al drie maanden voor de verhuisdatum en dient maximaal twee weken voor de verhuizing al doorgegeven te zijn. Je kunt de verhuizing telefonisch doorgeven, maar tegenwoordig bij veel leveranciers kan het ook online. Klik hier voor de telefoonnummers van de leveranciers. Van belang hierbij is dat je vraagt naar de einddatum van het contract. 


Bij stap 2B dien je het contract op te zeggen bij je huidige leverancier. Dit doe je telefonisch. Bij het stopzetten van het contract, kan er een opzegvergoeding gevraagd worden of een boete opgelegd worden door de leverancier. 


Bij stap 3 geef je de meterstanden door van het nieuwe huis op de dag dat je de sleutel van het huis krijgt. Je kan de meterstanden doorgeven aan de hand van het formulier dat de leverancier je toestuurt, nadat je de verhuizing hebt gemeld. Bij voorkeur vul samen met de vorige bewoner of de verhuurder het formulier in om onduidelijkheid te voorkomen. Het formulier met de meterstanden stuur je binnen vijftien dagen na de verhuisdatum op. 


Bij stap 4 is het belangrijk om op de eindafrekening te controleren of de hoeveelheid energie die je in het oude huis hebt afgenomen klopt. 


Bij stap 5A is het de bedoeling om eens even rustig tarieven te vergelijken. Het kan namelijk zo zijn dat je in de nieuwe situatie bij een andere leverancier goedkoper uit bent en met alle kosten die bij een verhuizing komen kijken, is het fijn om te besparen op de energierekening. 


Bij stap 5B klopt de eindafrekening volgens jou niet. Het beste dat je op dat moment kunt doen, is de leverancier bellen en het probleem voorleggen. Als je er dan samen niet uitkomt, kun je altijd nog naar de Geschillencommissie stappen. 

Overstappen tijdens het verhuizen

Als je gaat verhuizen, is blijven hangen bij dezelfde leverancier niet altijd de beste optie. Sterker nog, overstappen is vaak een stuk goedkoper. Kies je voor een groter of kleiner huis, ouder of nieuwer huis, beter of slechter geïsoleerd huis? Dan is het wijs om aan de hand van het huidige verbruik te kijken of dit meer of minder zal zijn in de nieuwe woning. Als je dit inschat, kun je op deze website energie vergelijken en zo zien of overstappen een betere optie is dan blijven hangen. Let wel op, want je bent gebonden aan een opzegtermijn van dertig dagen!