Bekijk je besparing

Postcode
Huisnr.
Toev.
Huidige energieleverancier Huidige energieleverancier
Sommige aanbiedingen gelden alleen voor nieuwe klanten. Door je huidige leverancier in te vullen houden we hier rekening mee.
Jaarverbruik Jaarverbruik
Door het aantal personen in jouw huishouden te selecteren berekenen wij een schatting van jouw jaarverbruik gebaseerd op cijfers van het NIBUD. Met dit gemiddelde jaarverbruik maken we een vergelijking, maar je zult nooit meer betalen dan je werkelijk verbruikt.
Wil je alleen stroom vergelijken?
Vul dan 0 in bij gas.
Alleen gas vergelijken?
Vul dan 0 in bij stroom.
Vul je verbruik in of maak een schatting
Selecteer aantal personen of vul je verbruik in
Eénpersoonshuishouden Stroom: 1500 kWh
Gas: 1000 m3
Tweepersoons Stroom: 2500 kWh
Gas: 1100 m3
Klein gezin Stroom: 3500 kWh
Gas: 1500 m3
Gemiddeld gezin Stroom: 4500 kWh
Gas: 1700 m3
Groot gezin Stroom: 5000 kWh
Gas: 1800 m3
4500 kWh
1700 m3
Gas
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Normaal
Dal

Energieverbruik kantoor

Een kantoor verbruikt veel energie.

Een kantoor heeft ook een energiecontract nodig. Kantoren hebben vaak een hoog verbruik en het is lastig om te kiezen welk contract het goedkoopst is. Op deze pagina geven wij informatie over het (gemiddelde) energieverbruik van een kantoor, energiebesparende tips en leggen wij het verschil uit tussen de verschillende soorten contracten. 

Gemiddeld energieverbruik kantoor

Er zijn veel verschillende soorten kantoren in Nederland. Er zijn grote kantorenpanden, maar ook kleine kantoorpandjes waar slechts enkele mensen in werken. Gemiddeld heeft een kantoor zo’n 590 m2 aan vloeroppervlakte. Om te kunnen schatten hoeveel elektriciteit je gaat verbruiken op kantoor is er onderzoek gedaan naar het gemiddelde energieverbruik in een kantoor.

 

Vooral een computer met desktop verbruikt veel elektriciteit.Uit het onderzoek is gebleken dat het aantal mensen op kantoor het verbruik beïnvloedt. Wanneer er minder dan 20 mensen op kantoor werken is het verbruik een stuk lager. Per vierkante meter wordt er dan 18 m3 gas verbruikt en 60 kWh elektriciteit. Wanneer er meer dan 20 mensen op kantoor werken gaat het energieverbruik fors omhoog. Met name het elektriciteitsverbruik neemt fors toe. Het gasverbruik is 20 m3 per vierkante meter en het elektriciteitsverbruik is 115 kWh per vierkante meter. 

 

De meeste elektriciteit die in een kantoor gebruikt wordt is voor de binnenverlichting en ICT-apparaten zoals computers, laptops of servers. Een gemiddeld kantoor van 590 m2 met meer dan 20 mensen verbruikt op basis van bovenstaande gegevens zo’n 11.800 m3 gas en 67.850 kWh elektriciteit. 

Zakelijk of consumentencontract?

Het (verwachte) gebruikt bepaalt welk soort contract het voordeligste is. Bij een (verwacht) verbruik onder de 10.000 kWh en 5.000 m3 is het voordeliger om te kiezen voor een consumentencontract. Vrijwel elk kantoor zit hierboven. Vrijwel elk kantoor is dus voordeliger uit bij een zakelijk contract, soms ook wel een grootverbruikerscontract genoemd. 

 

Zakelijke contracten zijn niet via deze website af te sluiten. Voor deze contracten hebben wij onze zakelijke vergelijker. Teamdeals is gespecialiseerd in energiecontracten voor de zakelijke markt, zoals kantoren. 

Energiebesparing kantoor

 • Spaarlampen zorgen ervoor dat je 80% minder energie verbruikt
 • Tl-buizen leveren een besparing op van 40%. Wanneer je gebruik maakt van reflectorbakken hoef je maar de helft van de Tl-buizen te gebruiken
 • Zet geen verlichting aan in ongebruikte ruimten
 • Installeer bewegingsmelders in ruimte waar niet altijd licht nodig is zoals een magazijn of toilet
 • Sluit de buitenverlichting aan op een tijdschakelaar
 • Maak goed gebruik van daglicht
 • Zet de thermostaat een uur voor sluitingstijd uit of laag
 • Zet de verwarming niet aan in ruimtes waar dit onnodig is
 • Plaats geen kasten of andere grote objecten voor de radiatoren
 • In onverwarmde ruimten kunnen de cv-leidingen geïsoleerd worden
 • Maak spleten en kieren dicht. Hierdoor wordt warmteverlies tegengegaan
 • Vervang een CV-ketel die ouder is dan 12 jaar door een HR-ketel

Voor nog meer energiebesparende tips verwijzen we je graag door naar onze pagina over energie besparen. Hier kun je nog meer tips vinden om een lagere energierekening te realiseren. 

BTW aftrek

De energiekosten mogen worden afgetrokken bij de Btw-aangifte. Dit is bij zowel een consumentencontracten als bij zakelijke contracten te realiseren. Hierin maakt de Belastingdienst geen onderscheid. Het is dus niet noodzakelijk om een zakelijk contract te hebben.

Energie-investeringsaftrek

De overheid probeert het bedrijfsleven te stimuleren om energiebesparende bedrijfsmiddelen te laten kopen. Dit doen zij middels de energie-investeringsaftrek (EIA). Hiervoor hebben zij een budget van 111 miljoen euro. Ondernemers kunnen subsidie financieel voordeel behalen als zij investeren in duurzame bedrijfsmiddelen. 

 

De investering is aftrekbaar van de belasting. Ook is er een extra 41,5% die aftrekbaar is van de fiscale winst. Er zitten wel enkele voorwaarden aan verbonden om in aanmerking te komen voor de EIA. Zo moet de investering in het duurzame bedrijfsmiddel nieuw zijn, meer dan €2.500,- kosten, op de energielijst staan en nog niet zijn aangemeld voor milieu-investeringsaftrek.