Bekijk je besparing

Postcode
Huisnr.
Toev.
Huidige energieleverancier Huidige energieleverancier
Sommige aanbiedingen gelden alleen voor nieuwe klanten. Door je huidige leverancier in te vullen houden we hier rekening mee.
Jaarverbruik Jaarverbruik
Door het aantal personen in jouw huishouden te selecteren berekenen wij een schatting van jouw jaarverbruik gebaseerd op cijfers van het NIBUD. Met dit gemiddelde jaarverbruik maken we een vergelijking, maar je zult nooit meer betalen dan je werkelijk verbruikt.
Wil je alleen stroom vergelijken?
Vul dan 0 in bij gas.
Alleen gas vergelijken?
Vul dan 0 in bij stroom.
Vul je verbruik in of maak een schatting
Selecteer aantal personen of vul je verbruik in
Eénpersoonshuishouden Stroom: 1500 kWh
Gas: 1000 m3
Tweepersoons Stroom: 2500 kWh
Gas: 1100 m3
Klein gezin Stroom: 3500 kWh
Gas: 1500 m3
Gemiddeld gezin Stroom: 4500 kWh
Gas: 1700 m3
Groot gezin Stroom: 5000 kWh
Gas: 1800 m3
4500 kWh
1700 m3
Gas
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Normaal
Dal

Alles over zelf je energiezaken regelen

In de energiemarkt worden veel zaken voor je geregeld. Er zijn echter uitzonderingen waar je helaas echt zelf achteraan moet. Denk aan nare situaties, zoals scheidingen, de energiezaken bij een sterfgeval of wat er precies gebeurt als je betalingsachterstand hebt opgelopen en je met spoed een nieuwe leverancier moet zoeken. Bij een overstap dien je alleen zelf je meterstanden door te geven. Voor de rest wordt alles geregeld. Lees hieronder meer over de energiezaken die je zelf dient te regelen.

Zelf regelen: scheiding, borg betalen, meterstanden doorgeven en meer

Wat te doen bij een scheiding?

Bij een scheiding is het belangrijk even te letten op de energiezaken. Van belang is te achterhalen wie de contracthouder is, dus op wiens naam het energiecontract staat. Het kan zijn dat de contracthouder de woning verlaat, de ander de woning verlaat of dat beiden de woning verlaten. In elke situatie dient er anders gehandeld te worden en dat bespreken we via de onderstaande link.

Lees alles over energiezaken bij een scheiding

Meterstanden doorgeven

Bij een overstap zal alles voor je geregeld worden. Het enige dat je zelf nog dient te doen, is de meterstanden doorgeven wanneer de nieuwe energieleverancier daarom vraagt. Dit zal rond de daadwerkelijke ingangsdatum van het contract gebeuren bij een overstap. Overstap of niet, jaarlijks zal de leverancier vragen om de meterstanden door te geven om het jaarverbruik te kunnen achterhalen.

Lees alles over meterstanden doorgeven

Wat te doen bij overlijden?

Bij een sterfgeval zijn meerdere scenario's mogelijk en dienen er, helaas in deze moeilijke tijd, wat energiezaken geregeld te worden. De scenario's lopen uiteen na een sterfgeval, vandaar dat we er meer informatie over geven via onderstaande link.

Lees alles over energiezaken bij overlijden

Betaal ik borg bij betalingsachterstand?

Als je ooit een betalingsachterstand hebt gehad bij een energieleverancier of bekend staat als een mogelijke wanbetaler, bestaat de kans een borg te moeten betalen bij een aanmelding. Energieleveranciers dekken zich op die manier in om zo geen risico te lopen dat de zogenaamde risicoklant niet betaalt. Voor een overzicht van energieleveranciers met de hoogten van de borgen kun je de onderstaande link aanklikken.

Lees alles over borg bij betalingsachterstand 

Betaal ik een opzegvergoeding of boete?

Overstappen is in principe gratis en kan eigenlijk altijd. Het is van belang te achterhalen wat voor soort contract je op het moment hebt als je wilt overstappen. Als dit een vast contract is waarvan de einddatum verder dan drie maanden in de toekomst ligt, zal de oude energieleverancier een opzegvergoeding in rekening brengen. Ligt de einddatum binnen drie maanden of heb je een maandelijks opzegbaar contract? Dan kun je altijd kosteloos weg in de meeste gevallen met een opzegtermijn van een maand.

Lees alles over een opzegvergoeding of boete

Moet ik zelf mijn energiecontract opzeggen?

Nee, bij een overstap hoef je nooit zelf je energiecontract op te zeggen. Het opzeggen wordt namelijk geregeld door de nieuwe energieleverancier. De nieuwe leverancier houdt automatisch rekening met de wettelijke bedenktijd van 14 dagen en de opzegtermijn bij de oude leverancier. Je dient wel zelf het energiecontract op te zeggen bij het wisselen van energieleverancier als je verhuist. De energieleverancier die je kiest, kan dan niet weten wie de leverancier is op het oude adres en kan het dus ook niet voor je opzeggen. 

 

Lees alles over het energiecontract opzeggen