Bekijk je besparing

Postcode
Huisnr.
Toev.
Huidige energieleverancier Huidige energieleverancier
Sommige aanbiedingen gelden alleen voor nieuwe klanten. Door je huidige leverancier in te vullen houden we hier rekening mee.
Jaarverbruik Jaarverbruik
Door het aantal personen in jouw huishouden te selecteren berekenen wij een schatting van jouw jaarverbruik gebaseerd op cijfers van het NIBUD. Met dit gemiddelde jaarverbruik maken we een vergelijking, maar je zult nooit meer betalen dan je werkelijk verbruikt.
Wil je alleen stroom vergelijken?
Vul dan 0 in bij gas.
Alleen gas vergelijken?
Vul dan 0 in bij stroom.
Vul je verbruik in of maak een schatting
Selecteer aantal personen of vul je verbruik in
Eénpersoonshuishouden Stroom: 1500 kWh
Gas: 1000 m3
Tweepersoons Stroom: 2500 kWh
Gas: 1100 m3
Klein gezin Stroom: 3500 kWh
Gas: 1500 m3
Gemiddeld gezin Stroom: 4500 kWh
Gas: 1700 m3
Groot gezin Stroom: 5000 kWh
Gas: 1800 m3
4500 kWh
1700 m3
Gas
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Normaal
Dal

Meterstanden doorgeven

Je dient altijd meterstanden door te geven als je gaat overstappen. Wanneer en hoe je de meterstanden door moet geven bij een overstap, is per energieleverancier anders. In ieder geval zal de nieuwe energieleverancier je altijd zeggen wanneer je de meterstanden door moet geven. De meterstanden moeten worden doorgegeven, zodat de energieleverancier ziet vanaf en tot welke stand ze jou de kosten in rekening moeten brengen. 

Wanneer moet ik mijn meterstanden doorgeven?

Er zijn drie momenten waarop je meterstanden dient door te geven:

  • meterstanden doorgevenBij een overstap
    Je kunt als vuistregel aanhouden dat je bij een overstap zeven dagen rond de overstapdatum de meterstanden door moet geven.

  • Elk jaar
    De leverancier vraagt elk jaar de meterstanden door te geven om zo de rekening op te kunnen maken. Zo kan de leverancier elk jaar zien wat je verbruikt hebt. 

  • Bij een verhuizing
    Als je verhuist, dien je (bij voorkeur met de oude bewoners) de meterstanden in het nieuwe huis te noteren en door te geven aan de energieleverancier binnen vijf dagen na de sleuteloverdracht. Als je uit een huis vertrekt, dien je de standen op het moment van vertrek door te geven aan de leverancier waar je toen bij aangesloten was. Zo weet de leverancier tot welke meterstanden je in het huis bent gebleven.  

Let wel op dat dit vuistregels zijn en dat je te allen tijde van de energieleverancier zelf hoort wanneer je de standen door moet geven. 

Hoe moet ik mijn meterstanden doorgeven?

Tegenwoordig kun je bij vrijwel alle energieleveranciers online de meterstanden doorgeven. In principe kan je op elke manier jouw meterstanden doorgeven. Denk hierbij aan de traditionele, papieren meterstandenkaart, via de telefoon, via de e-mail, maar tegenwoordig kun je zelfs de meterstanden al doorgeven via bijvoorbeeld Twitter! Energieleveranciers doen hier vaak niet zo moeilijk over, dus kun je zelf kiezen hoe je ze door wilt geven.