Bekijk je besparing

Postcode
Huisnr.
Toev.
Huidige energieleverancier Huidige energieleverancier
Sommige aanbiedingen gelden alleen voor nieuwe klanten. Door je huidige leverancier in te vullen houden we hier rekening mee.
Jaarverbruik Jaarverbruik
Door het aantal personen in jouw huishouden te selecteren berekenen wij een schatting van jouw jaarverbruik gebaseerd op cijfers van het NIBUD. Met dit gemiddelde jaarverbruik maken we een vergelijking, maar je zult nooit meer betalen dan je werkelijk verbruikt.
Wil je alleen stroom vergelijken?
Vul dan 0 in bij gas.
Alleen gas vergelijken?
Vul dan 0 in bij stroom.
Vul je verbruik in of maak een schatting
Selecteer aantal personen of vul je verbruik in
Eénpersoonshuishouden Stroom: 1500 kWh
Gas: 1000 m3
Tweepersoons Stroom: 2500 kWh
Gas: 1100 m3
Klein gezin Stroom: 3500 kWh
Gas: 1500 m3
Gemiddeld gezin Stroom: 4500 kWh
Gas: 1700 m3
Groot gezin Stroom: 5000 kWh
Gas: 1800 m3
4500 kWh
1700 m3
Gas
Enkel
Normaal
Dal

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Sinds de liberalisering van de energiemarkt in 2004 is het mogelijk om je eigen leverancier van stroom en gas te kiezen. Overstappen van energie kan bijvoorbeeld wanneer je energiecontract verloopt, als je gaat verhuizen of als je niet tevreden bent over je huidige energieleverancier.

 

Maar hoe werkt overstappen? Het is eigenlijk hartstikke simpel en het kost maar een paar minuten van je tijd. Volg dit stappenplan en voor je het weet bespaar je fors op je energierekening!

  • Vul je postcode, huisnummer en (geschat) energieverbruik in in onze energievergelijker
  • Kies uit het overzicht de leverancier die het beste bij je past
  • Vul je gegevens in en stap over!

Overstappen is gratis

Energievergelijken.nl biedt een gratis overstapservice aan. Dat houdt in dat jij niets betaalt voor je overstap van energie. Wij zeggen het energiecontract bij je huidige energieleverancier voor je op en vragen vervolgens je nieuwe contract aan. Daarbij houden we rekening met de einddatum van je contract, zodat je energiecontracten naadloos op elkaar aansluiten. Zelf merk je niets van je overstap, want je blijft continu aangesloten op het energienet. Eigenlijk is overstappen van energie dus niets anders dan een administratieve handeling waarmee je fors kunt besparen op je energierekening! 

 

Energie vergelijken

Aandachtspunten bij overstappen van energie

Wil je overstappen? Het loont om een aantal dingen goed te controleren voordat je overstapt.

Opzegtermijn huidige contract

Overstappen mag zo vaak als je wilt, al is het verstandig om eerst te kijken wat de opzegtermijn van je huidige energiecontract is, zodat je voorkomt dat je een opzegboete moet betalen.

Looptijd en type tarief

Er worden energiecontracten aangeboden met een verschillende looptijd. 1-jarige contracten komen veel voor, maar er zijn ook contracten voor 3 of 5 jaar of voor onbepaalde tijd. Naar welk energiecontract jij het beste kunt overstappen, hangt af van je persoonlijke situatie. Datzelfde geldt voor het type tarief (vast of variabel): een vast tarief verandert niet gedurende de looptijd van je contract, maar een variabel tarief mogelijk wel (twee keer per jaar).

Opbouw van de kosten

Bekijk goed uit welke kosten je energiecontract is opgebouwd. Kleinverbruikers hebben bijvoorbeeld baat bij lage vastrechtkosten, omdat dit een relatief groot deel van hun energierekening uitmaakt. Grootverbruikers hebben juist voordeel bij lage energietarieven. Via onze energievergelijker zie je direct welk energiecontract voor jouw situatie het goedkoopst is.

Check de kleine lettertjes

We raden je aan om altijd de algemene voorwaarden van je nieuwe energiecontract goed door te lezen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Meterstanden doorgeven

Vergeet niet je meterstanden door te geven aan je huidige leverancier, zodat die gebruikt kunnen worden voor het opmaken van de eindafrekening. De voorschotnota van je nieuwe leverancier zal dan ook gebaseerd zijn op je werkelijke verbruik.

Voordelen van overstappen

Veel mensen denken dat overstappen 'gedoe' is en dat het vaak mis gaat. Niets is minder waar! Het 'gedoe' van overstappen wordt namelijk grof overschat. Overstappen kost namelijk maar een paar minuten van je tijd! Het is een kwestie van je gegevens invullen, bepalen welke energieleverancier het beste bij je past en klaar is Kees.

 

Die paar handelingen leveren je heel veel voordelen op, zoals:

  1. Bespaar honderden euro's per jaar op je energierekening
  2. Overstappen is veilig én gratis
  3. Je profiteert van hoge kortingen en exclusieve acties
  4. Je kiest zelf de leverancier die het beste bij je past

Stappenplan overstappen:

Vergelijk en stap over
Je hebt 14 dagen bedenktijd
Je lopende contract wordt opgezegd
Je geeft je meterstanden door
Je overstap is voltooid en de levering start

96% van onze klanten beveelt ons aan
Overstapgemak
8,8
Klantvriendelijkheid
8,6
Reactiesnelheid
8,6