Bekijk je besparing

Postcode
Huisnr.
Toev.
Huidige energieleverancier Huidige energieleverancier
Sommige aanbiedingen gelden alleen voor nieuwe klanten. Door je huidige leverancier in te vullen houden we hier rekening mee.
Jaarverbruik Jaarverbruik
Door het aantal personen in jouw huishouden te selecteren berekenen wij een schatting van jouw jaarverbruik gebaseerd op cijfers van het NIBUD. Met dit gemiddelde jaarverbruik maken we een vergelijking, maar je zult nooit meer betalen dan je werkelijk verbruikt.
Wil je alleen stroom vergelijken?
Vul dan 0 in bij gas.
Alleen gas vergelijken?
Vul dan 0 in bij stroom.
Vul je verbruik in of maak een schatting
Selecteer aantal personen of vul je verbruik in
Eénpersoonshuishouden Stroom: 1500 kWh
Gas: 1000 m3
Tweepersoons Stroom: 2500 kWh
Gas: 1100 m3
Klein gezin Stroom: 3500 kWh
Gas: 1500 m3
Gemiddeld gezin Stroom: 4500 kWh
Gas: 1700 m3
Groot gezin Stroom: 5000 kWh
Gas: 1800 m3
4500 kWh
1700 m3
Gas
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Normaal
Dal

Soorten energie

Er bestaan verschillende manieren om energie op te wekken. We maken onderscheid tussen groene energie en grijze energie. Groene energie wordt op een duurzame en milieuvriendelijke manier opgewekt, terwijl grijze energie wordt opgewekt met fossiele brandstoffen en daarmee niet duurzaam en milieuvriendelijke zijn. Omdat je zeker wil zijn van de herkomst van je energie tonen wij bij Energievergelijken.nl ook de duurzaamheid per contract. Zo kun je energieleveranciers vergelijken en het contract kiezen dat het beste bij jou past

 

soorten energie

Energiesoorten

Energie is een zeer ruim begrip. Kortgezegd kun je energie zien als het middel om inspanning te leveren. Het begrip 'energie' kan dan ook op meerdere manieren gebruikt worden. Zo heb je het meest te maken me kinetische energie. Dit is bewegingsenergie, de energie van een bewegend lichaam. Andere bekende energiesoorten zijn lichtenergie, kernenergie en thermische energie (warmte). Op energievergelijken focussen wij ons het meeste op een andere energiesoort, namelijk elektrische energie. Ook binnen elektrische energie zijn veel energiesoorten te onderscheiden. Zo kunnen we de energiesoorten grof onderscheiden tussen duurzame energie en niet-duurzame energie.

Soorten duurzame energie

Energie is duurzaam op het moment dat er tijdens de productie geen luchtvervuiling en weinig CO2-uitstoot plaatsvindt. Vrijwel alle duurzame energie wordt opgewekt door de natuur. Er zijn verschillende natuurlijke elementen die energie opwekken.

Soorten groene energie

Vormen van groene energie:

Zonne-energie
Windenergie
Biomassa
• Aardwarmte
Waterkracht energie

Verschillende soorten energie

Zoals eerder gezegd wordt er in energie onderscheid gemaakt tussen groene en grijze energie. Groene energie wordt voornamelijk opgewekt door natuurlijke elementen en veroorzaken geen luchtvervuiling en hebben een lage CO2-uitstoot. Grijze energie wordt gewonnen uit fossiele brandstoffen. Bij fossiele brandstoffen kan gedacht worden aan kolen, aardgas en aardolie. Door verbranding van deze brandstoffen komt CO2 vrij en dat is schadelijk voor het milieu. Ook raken de fossiele brandstoffen een keer op en maakt het Nederland afhankelijk van landen waar grotere hoeveelheden fossiele brandstoffen aanwezig zijn. Vormen van grijze energie:


• Kernenergie
Aardgas
Steenkool


Wij tonen bij elk aangeboden energieproduct het stroometiket. Zo zie je precies hoe de verschillende producten zijn opgebouwd. Omdat fossiele brandstoffen opraken, is er tegenwoordig steeds meer aandacht voor het produceren van energie uit duurzame bronnen.