Bekijk je besparing

Postcode
Huisnr.
Toev.
Huidige energieleverancier Huidige energieleverancier
Sommige aanbiedingen gelden alleen voor nieuwe klanten. Door je huidige leverancier in te vullen houden we hier rekening mee.
Jaarverbruik Jaarverbruik
Door het aantal personen in jouw huishouden te selecteren berekenen wij een schatting van jouw jaarverbruik gebaseerd op cijfers van het NIBUD. Met dit gemiddelde jaarverbruik maken we een vergelijking, maar je zult nooit meer betalen dan je werkelijk verbruikt.
Wil je alleen stroom vergelijken?
Vul dan 0 in bij gas.
Alleen gas vergelijken?
Vul dan 0 in bij stroom.
Vul je verbruik in of maak een schatting
Selecteer aantal personen of vul je verbruik in
Eénpersoonshuishouden Stroom: 1500 kWh
Gas: 1000 m3
Tweepersoons Stroom: 2500 kWh
Gas: 1100 m3
Klein gezin Stroom: 3500 kWh
Gas: 1500 m3
Gemiddeld gezin Stroom: 4500 kWh
Gas: 1700 m3
Groot gezin Stroom: 5000 kWh
Gas: 1800 m3
4500 kWh
1700 m3
Gas
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Normaal
Dal

Slimme thermostaat

Een slimme thermostaat is een thermostaat die op afstand bediend kan worden. Veel slimme thermostaten zijn daarnaast zelflerend en passen zich aan aan jouw energieverbruik. Met een slimme thermostaat kun je gemakkelijk besparen op je energieverbruik

 

slimme thermostaat

 

Slimme thermostaat kopen

Wil je een slimme thermostaat kopen? Hieronder vind je een overzicht van slimme thermostaten. Je kunt direct een slimme thermostaat bestellen.

 

Nest Learning Thermostat Nest Thermostat E Anna Honeywell EvoHome Nefit Easy
Nest Learning Thermostat Nest Thermostat E Anna Honeywell EvoHome Nefit Easy
Bestel nu Bestel nu Bestel nu Bestel nu Bestel nu
tado° ThermoSmart Momit Netatmo Toon
tado slimme thermostaat Thermosmart Momit home thermostat Netatmo slimme thermostaat Toon slimme thermostaat
Bestel nu Bestel nu Bestel nu Bestel nu Bestel nu

 

Wat is een slimme thermostaat?

Een slimme thermostaat is een thermostaat die van afstand bestuurd kan worden of zich aanpast aan het leefgedrag van de bewoners. Met een slimme thermostaat kun je energie besparen. Een slimme thermostaat zorgt er namelijk voor dat er minder energie verspild wordt. Hierdoor kun je besparen op je energierekening. De investering is meestal binnen twee jaar makkelijk terugverdiend. Bovendien verhoogt de slimme thermostaat het comfort in huis, want je kunt altijd thuiskomen in een verwarmd huis.

Wifi-thermostaat

Een slimme thermostaat wordt op afstand bestuurd via wifi. Daarom wordt een slimme thermostaat ook weleens een wifi-thermostaat genoemd. Je kunt een slimme thermostaat op afstand bedienen via een smartphone of tablet. Ook zijn er slimme thermostaten die via een computer of laptop bestuurd kunnen worden. De besturingsmogelijkheden verschillen per slimme thermostaat.

Slimme thermostaat vergelijken

Er zijn veel verschillende slimme thermostaten met allerlei verschillende functionaliteiten Het is daarom verstandig om slimme thermostaten met elkaar te vergelijken. Wij hebben de verschillende functionaliteiten van slimme thermostaten op een rij gezet. Zo kun jij eenvoudig een slimme thermostaten vergelijken op basis van de functionaliteiten die jij belangrijk vindt. 

Aanwezigheidsdetectie

De aanwezigheidsdetectie van een slimme thermostaat wordt ook wel geofencing genoemd. Aan de gps van je de smartphone kan de slimme thermostaat zien of je thuis bent. Als je met meerdere mensen woont, is het wel handig om de slimme thermostaat aan iedereens smartphone te koppelen. Als er wordt gedetecteerd dat er niemand thuis is, zal de verwarming niet onnodig aan blijven staan. 

Lichtsensor

Een lichtsensor zorgt ervoor dat een slimme thermostaat kan detecteren wanneer het licht uitgezet wordt. Na ongeveer 20 minuten schakelt de slimme thermostaat de verwarming uit. Dit zorgt ervoor dat je zo’n 8% minder energie verbruikt. 

Bewegingssensor

Met een bewegingssensor kan een slimme thermostaat op basis van beweging registreren of er iemand thuis is. Zo kan de verwarming automatisch worden uitgeschakeld als je niet thuis bent. Gelukkig reageert een bewegingssensor niet op huisdieren.

Weermonitoring

Een slimme thermostaat met weermonitoring kan het het weerbericht ophalen via wifi. Vervolgens kan de slimme thermostaat de temperatuur in huis hierop aanpassen.

Luchtvochtigheid

Sommige slimme thermostaten kunnen de luchtvochtigheid meten. Op basis hiervan kan dan de juiste temperatuur bepaald worden. 

 

Verwarming per kamer of zone

Met een aantal slimme thermostaten is het mogelijk om alleen kamers te verwarmen waarin mensen aanwezig zijn. De verwarming kan dan per kamer of per zone geregeld worden, afhankelijk van de slimme thermostaat. 

Beste slimme thermostaat

Wat de beste slimme thermostaat is, is dus totaal afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren. Bepaal welke functies jij bij een slimme thermostaat belangrijk vindt. Op basis van je wensen kun je slimme thermostaten vergelijken. Zo vind je gemakkelijk de beste slimme thermostaat voor jou.

Slimme thermostaat stadsverwarming

Wil je een slimme thermostaat en heb je stadsverwarming? Dan is het goed om te weten dat niet alle slimme thermostaten geschikt zijn voor stadsverwarming. Het is dus belangrijk om hier rekening mee te houden bij het uitkiezen van een slimme thermostaat. Daarnaast zijn ook niet alle slimme thermostaten geschikt voor vloerverwarming of warmtepompen. 

Welke slimme thermostaat?

Welke slimme thermostaat moet je kiezen? Wij geven je een overzicht van de bekendste slimme thermostaten en de functionaliteiten hiervan.

ThermoSmart

ThermoSmart is een slimme thermostaat met een Nederlands ontwerp. Met de slimme thermostaat ThermoSmart kun je, naast het instellen van de temperatuur, ook het gasverbruik inzien. Het instellen van de temperatuur kan via een computer, tablet of smartphone. Het is een zelflerend systeem dat luistert naar de eigenschappen van je huis en cv-installatie om je huis optimaal warm te krijgen of houden op de momenten dat jij het nodig hebt. Je kunt de temperatuur zelf ook instellen via een soort online agenda. De ThermoSmart haalt ook de buitentemperatuur voor je op zonder dat daar een buitensensor voor nodig is.

 

 

Het installeren van de ThermoSmart is erg gemakkelijk. Wil je dit niet zelf doen? Dan is er een installatieservice beschikbaar. De slimme thermostaat heeft een prijskaartje van € 229,-.

 

De ThermoSmart kwam in 2014 op de markt en is volledig onafhankelijk van energieleveranciers. Dat betekent dat je niet vastzit aan een contract met een bepaalde energieleverancier om de ThermoSmart te kunnen gebruiken. Ondertussen is de ThemoSmart verder ontwikkeld en is de ThermoSmart V3 ontstaan.

 
 

Nest

Nest is van Google en staat bekend als één van de meest revolutionaire slimme thermostaten. Waarom revolutionair? Omdat deze slimme thermostaat zelflerend is. Nest is een van oorsprong Amerikaans product en is daar al langer bekend dan in Nederland. Nest staat bekend om de geavanceerde technologie. Deze slimme thermostaat heeft een lichtsensor, drie temperatuursensoren en ook een sensor die de luchtvochtigheid meet om het huis op die manier op de juiste temperatuur te krijgen.

 

De Nest is op afstand te bedienen (met onder andere een smartphone) en leert dus op een gegeven moment jouw ritme kennen, zodat het huis optimaal op temperatuur is wanneer jij dat wilt. De Nest is verkrijgbaar voor € 249,-. Kijk hieronder het filmpje over de Nest (Engels).

 

 

 

Anna

Anna was van de Nederlandse Energie Maatschappij (NLE). Dat is in ieder geval waar we de slimme thermostaat van kennen. Het bedrijf erachter is Plugwise. Ook Anna is een zelflerende slimme thermostaat, maar dan van Hollandse makelij. Er wordt reclame gemaakt voor het uiterlijk en de functionaliteiten. Bij Anna kun je schema's instellen en Anna leert van die schema's. Ook houdt ze rekening met het weer en of je in de buurt bent. Als je in de buurt bent, slaat de slimme thermostaat namelijk aan als je dit wilt.

 

Vroeger ontvingen klanten van NLE Anna voor €3,99 per maand. Nu wordt Anna niet meer aangeboden door NLE. Je kunt Anna wel los te kopen voor € 199,99. Hieronder leggen we uit hoe Anna werkt.

 

 

 

Honeywell Evohome

De slimme thermostaat van Honeywell is een mooi vormgegeven slimme thermostaat. Naast het instellen van een weekprogramma en op afstand bedienen, is het ook mogelijk om de temperatuur per kamer of zone in te stellen. Dit kan door middel van een Honeywell EvoHome Radiatorthermostaat. Door middel van draadloze RF-technologie kan de daadwerkelijke temperatuur gemeten worden en kan de thermostaat hierop aangestuurd worden.

 

 

De Honeywell EvoHome is wat duurder dan de andere slimme thermostaten. Dit komt omdat deze slimme thermostaat ook daadwerkelijk meet hoe warm het is in alle kamers. Je betaalt voor de Honeywell EvoHome slimme thermostaat € 281,-.

 

Bestel de Honeywell EvoHome slimme thermostaat

 

Nefit Easy

De Nefit Easy slimme thermostaat is zelflerend. Deze slimme thermostaat wordt daarnaast steeds slimmer door automatische software-updates. Hierdoor komen er steeds weer nieuwe functionaliteiten bij. De Nefit Easy heeft onder andere aanwezigheidsdetectie, een openhaardfunctie, een extra klokprogramma en een weersafhankelijke regeling. De slimme thermostaat Nefit Easy heeft een modern design en is makkelijk bedienbaar.

 

 

De Nefit Easy slimme thermostaat  is te koop voor € 215,-

 

Bestel de Nefit Easy slimme thermostaat