Bekijk je besparing

Postcode
Huisnr.
Toev.
Huidige energieleverancier Huidige energieleverancier
Sommige aanbiedingen gelden alleen voor nieuwe klanten. Door je huidige leverancier in te vullen houden we hier rekening mee.
Jaarverbruik Jaarverbruik
Door het aantal personen in jouw huishouden te selecteren berekenen wij een schatting van jouw jaarverbruik gebaseerd op cijfers van het NIBUD. Met dit gemiddelde jaarverbruik maken we een vergelijking, maar je zult nooit meer betalen dan je werkelijk verbruikt.
Wil je alleen stroom vergelijken?
Vul dan 0 in bij gas.
Alleen gas vergelijken?
Vul dan 0 in bij stroom.
Vul je verbruik in of maak een schatting
Selecteer aantal personen of vul je verbruik in
Eénpersoonshuishouden Stroom: 1500 kWh
Gas: 1000 m3
Tweepersoons Stroom: 2500 kWh
Gas: 1100 m3
Klein gezin Stroom: 3500 kWh
Gas: 1500 m3
Gemiddeld gezin Stroom: 4500 kWh
Gas: 1700 m3
Groot gezin Stroom: 5000 kWh
Gas: 1800 m3
4500 kWh
1700 m3
Gas
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Aantal zonnepanelen
Zonnepanelen
Weet je niet hoeveel je opwekt? Geef dan aan hoeveel zonnepanelen je hebt. We maken dan een schatting voor je.
Ik wek op
Normaal
Dal

Zonnepanelen leasen

Wil je geen grote investering doen om zonnepanelen op je dak te laten leggen? Dun kan je ook kiezen voor zonnepanelen leasen. Wij vertellen je hoe zonnepanelen leasen werkt en wat de voor- en nadelen van zonnepanelen leasen zijn.

 

zonnepanelen leasen

Hoe werkt zonnepanelen leasen?

Zonnepanelen leasen of huren werkt op ongeveer dezelfde manier als dat je een auto huurt. Je gaat voor een bepaalde tijd een contract aan met de zonnepanelenaanbieder. Vaak is dit tussen de tien en vijftien jaar. Als je kiest voor zo’n leasecontract worden de zonnepanelen gratis op je dak gelegd. Elke maand betaal je een bepaald bedrag en meestal betaal je ook nog eenmalig een eigen bijdrage. Na een aantal jaar bieden de meeste bedrijven je de mogelijkheid de zonnepanelen over te kopen of in te ruilen tegen een nieuwere variant waarbij voor een nieuwe periode een contract wordt afgesloten. Is het leasecontract afgelopen, dan zijn de zonnepanelen jouw eigendom.

Voordelen zonnepanelen leasen

Geen grote investering nodig

Zonnepanelen leasen is voor iedereen toegankelijk. Je hoeft geen grote berg geld op de bank te hebben staan om te kunnen profiteren van zonnepanelen. En als je wel veel spaargeld hebt, kun je dat lekker op je rekening laten staan – en profiteren van de rente.

Gelijk profiteren van een lagere energierekening

Omdat je niet gelijk een enorm bedrag in hoeft te leggen, profiteer je direct van de energie die je voortaan zelf opwekt. Je hoeft je spaargeld namelijk niet aan te vullen. In sommige gevallen hou je zelfs nog wat geld over als je het huurbedrag wegstreept tegen de opgewekte energie (maar in andere gevallen ook niet).

Geen onverwachte (onderhouds)kosten

Als je zonnepanelen least, dan hoef je niet te betalen voor onderhoud of technische problemen. Ook de omvormer, die doorgaans een jaar of tien a vijftien meegaat, wordt kosteloos vervangen. Je komt bij zonnepanelen leasen dus niet voor onverwachte kosten te staan, want die worden opgevangen door de verhuurder.

Nadelen zonnepanelen leasen

Je zit lang aan het huurcontract vast

Ga je zonnepanelen leasen, dan sluit je een huurcontract af voor tien tot twintig jaar. Daar zit je dus wel even aan vast, terwijl er in de tussentijd veel kan veranderen. Is je energieverbruik bijvoorbeeld nog net zo hoog als de kinderen over tien jaar het huis uit zijn?

Je gasrekening gaat niet omlaag

Zonnepanelen zijn heel handig, maar je energierekening wordt voor slechts dertig procent bepaald door de stroomkosten. De kosten voor gas kun je niet beïnvloeden met zonnepanelen, terwijl het toch een flinke investering is – ook als je huurt. Misschien levert isolatie wel een veel grotere besparing op.

Zonnepanelen leasen is uiteindelijk duurder dan kopen

Zonnepanelen leasen is eigenlijk een vorm van geld lenen.De zonnepanelenaanbieder moet namelijk een bedrag aan jou voorschieten voor de zonnepanelen, terwijl je dit pas na een aantal jaar volledig hebt terugbetaald. Daarom vraagt de zonnepanelenverhuurder vaak een hoger bedrag dan dat het zelf aanschaffen van zonnepanelen kost.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over zonnepanelen leasen of zonnepanelen kopen? Bekijk dan onze informatiepagina over zonnepanelen. Wil je op een makkelijke manier geld besparen? Stap dan over naar een andere energieleverancier. Je hoeft alleen je postcode, huisnummer en verbruik in te vullen en je ziet direct wat onze beste deal voor jouw situatie is.